Puiu Pascu va conduce secția de jazz a Școlii de Artă „Ariodante“

Începând cu luna septembrie, Școala de Artă „Ariodante” include în portofoliul său, cursuri de improvizație-jazz și flaut.

Puiu Pascu - Scoala de Arta "Ariodante"Iubitorii de muzică sau cei care doresc să aprofundeze tainele acesteia îl vor avea coordonator pe maestrul Puiu Pascu la secția improvizație-jazz, la secția canto pe soprana Luiza Dan, iar la secția flaut, pe artista Nicoleta Radu.

Puiu Pascu, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, figură reprezentativă a muzicii ușoare și a jazz-ului românesc, este cunoscut din reprezentațiile sale excepționale alături de Aura Urziceanu, Anca Parghel, Silvia Dumitrescu, Ozana Barabancea, Irina Sârbu, Angelea Similea, Ovi și multi alți artiști consacrați. El va preda studiul muzicii de jazz, care cultivă încrederea în sine, sprijină creativitatea, spontaneitatea, îmbunătățește abilitățile de comunicare și lucrul în echipă, dezvoltă imaginația.

De asemenea, echipei ArioDante i se va alătura la cursurile de canto soprana de coloratură Luiza Dan, care poate fi ascultată în concertele şi spectacolele Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”. „Luiza este artista care ne-a cucerit prin reprezentaţiile sale pe scenele teatrului liric, dar şi prin candoarea, răbdarea şi dăruirea de care a dat dovadă în colaborările sale alături de tinerii noştri învăţăcei” a declarat Iuliana Sgîrcitu, pianist și manager general „ArioDante”. Lecţiile de canto reprezintă o modalitate excelentă de a dezvolta vocea, pentru că astfel se deprind elemente de tehnică vocală, precum respiraţia şi pronunţia, apoi se slefuiește calitatea intonaţională. Spre deosebire de instrumentele muzicale, vocea fiecărui cursant este unică şi în funcţie de tipul acesteia, se pot aborda numeroase lucrări ce pot fi ulterior acompaniate de diferite instrumente.

Flautista Nicoleta Radu este o artistă recunoscută de cele mai multe ori pe scena Ateneului Român, în colaborările sale cu Filarmonica „George Enescu” sau alături de Orchestra Națională a Radiodifuziunii Române. Ea este membră a numeroase formații camerale de succes, printre care Cvartetul “Resonance”. Nicoleta va fi coordonator al secției de flaut din cadrul Școlii de Artă „ArioDante” și va contribui semnificativ la dezvoltarea muzicală a copiilor. Studiul unui instrument de suflat este important pentru fiecare copil datorită dezvoltării respirației complete – care asigură o mai bună oxigenare a organismului și formarea reflexelor. Acestea duc la corelarea susținerii coloanei de aer cu mișcarea degetelor, la agilitate, la dezvoltarea sensibilității și a modălităților de a transmite un mesaj, de a observa și de a da mai multe sensuri unui conținut.

Iuliana Sgîrcitu, profesor de pian și manager general al Școlii de Artă „ArioDante” a declarat: „Sunt foarte bucuroasă că acești trei muzicieni de excepție s-au alăturat școlii noastre! Îmi doream de mult acest lucru. Viitori cursanți, vă așteptăm! Vă promitem o experiență de învățare minunată!”.

Până la 3 octombrie, la Școala de Artă „ArioDante”, se fac înscrieri pentru cursurile ARIO – concepute atât pentru cei care tind către performanță, cât și pentru cei care vor să înțeleagă mai bine domeniul muzical. „ArioDante” pune la dispoziție, pentru fiecare secție, câte două locuri la „fără taxă” care vor fi acordate celor mai pasionați și talentați candidați. Momentan, în cadrul școlii se pot urma cursurile de pian, chitară, canto, vioară, pictură. Din luna octombrie, se vor începe și cursurile de improvizatie-jazz și flaut.

Școala de Artă „Ariodante” a luat naștere din dorința de a sprijini tinerele talente, dar și pentru a susține inițiativa tuturor celor care vor să descopere “limbajul” culorilor și al notelor muzicale. Astfel, Ariodante pune la dispoziție, atât copiilor, cât și adulților, o serie de cursuri de muzică (pian, chitară, vioară sau canto, artă plastică) sau cursuri de pictură, precum și ateliere de istoria sau teoria muzicii. Plecând de la premisa că artele ne unesc și ne aduc pe toți laolaltă, indiferent de vârstă sau preocupări, ArioDante a creat un mediu plăcut, primitor și prietenos unde își desfășoară activitatea profesori tineri, specializați, absolvenți ai UNMB și UNAB. Am reunit aici tineri artiști care formează o echipă dinamică, pasionată și creativă, astfel încât procesul de învățare și asimilare a informațiilor să fie plăcut și eficient.

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here