Ray Wilson, solistul trupei Genesis, vine pentru prima dată în România

Ray Wilson, solistul şi compozitorul legendarei trupe GENESIS între anii 1996-1999, supranumit unul dintre cei mai buni vocalişti din Marea Britanie de către Classic Rock Magazine, vine pentru prima dată în România, la invitaţia www.vreaubilet.ro şi va concerta pe scena Sălii Palatului pe 11 mai 2015.

Ray WilsonRay Wilson aduce în România unul dintre cele mai complexe şi de succes spectacole live ale sale, GENESIS CLASSIC care adună pe aceeaşi scenă 12 muzicieni de marca printre care Ansamblul Simfonic din Berlin şi membrii trupei STILTSKIN cu care Wilson a scos succesul muzical “Inside”. Proiectul GENESIS CLASSIC celebrează muzica legendarei trupe rock Genesis cu interpretări unice şi complexe ale celor mai cunoscute piese ale trupei.

Ray Wilson este recunoscut mondial ca un excepţional solist şi compozitor şi este apreciat de criticii muzicali pentru prezenţa sa scenică şi abilităţile sale de entertainer în faţa unui public numeros. Artistul de 46 de ani care compune şi cântă vocal, cu chitara, cu bass-ul şi cu armonica şi-a lăsat semnătura pe succesele muzicale rock şi post-grunge ale trupelor STILTSKIN, GENESIS, CUT_, Guarated Puree şi a cântat pe cele mai mari scene ale lumii ca artist solo, ca membru al trupelor sale sau ca invitat special alături de Cranberries, Supertramp sau Armin Van Buuren, DJ-ul danez alături de care a lansat o versiune mixată a celebrei sale piese “Yet another day” cu care a cucerit toate topurile muzicale.

Scoţianul Ray Wilson s-a lansat în muzică la începutul anilor ’90 alături de fratele său, Steve, cu trupa Guaranteed Pure cu care a scos 3 albume şi alături de care a concertat în Marea Britanie şi în toată Europa. În 1994, Wilson a devenit vocalul trupei STILTSKIN alături de care a lansat piesa “Inside” care a înregistrat un succes uriaş, încă de la început ajungând pe locul I în multe topuri europene. “Inside” este unul dintre cele mai recunoscute refrene rock ale tuturor timpurilor şi a fost folosită de brand-ul legendar de jeans “Levi’s” pe coloana sonoră a uneia dintre reclamele sale.

Datorită succesului pe care l-a avut cu trupa Stiltskin, Ray Wilson a atras atenţia uneia dintre cele mai mari trupe rock ale tuturor timpurilor, GENESIS, şi a primit oferta de a fi solist şi compozitor al trupei după plecarea lui Phil Collins în 1996. Astfel că din 1996 până în 1999, Ray a fost cântăreţ şi compozitor al giganţilor rock Genesis şi au scos împreună albumul “Calling All Stations”, al patrulea cel mai vândut album al trupei care a fost cap de afiş la celebrul festival Rock am Ring/Park din 1998. În martie 2010, trupa GENESIS a fost inclusă pe “Rock’n’Roll Hall of Fame” fiind recunoscută ca una dintre cele mai importante şi influente trupe rock din lume.

După ce legendara trupă rock s-a destrămat, Wilson şi-a continuat proiectele şi în 1999 a lansat albumul “Millionairhead” cu trupa sa nouă, CUT_, din care au făcut parte foştii membri ai Guaranteed Pure şi toboşarul trupei Genesis, Nir Z, piesele fiind scrise de Ray împreună cu fratele său, Steve. Nou înfiinţată trupa CUT_ a susţinut un turneu grandios pe stadioanele din Europa alături de trupa Scorpions şi de Westerhagen pe un stadion de fotbal din Germania unde au cântat pentru peste un milion de oameni în vara lui 2000.

În 2006, Ray a reunit Stiltskin alături de care a scos albumul “SHE”, iar în urmă unui turneu grandios prin Europa a scos la lumină DVD-ul “Propaganda Man” care l-a impus pe Ray în lumea spectacolelor şi a ascultătorilor de muzică drept un artist pe care merită şi trebuie să-l vezi live. În 2011, Ray şi Stiltskin au lansat un nou mult aşteptat album de studio, “Unfulfillment” care s-a dovedit a fi o combinaţie reuşită între energia muzicii rock, versuri de o reală profunzime şi aranjamente muzicale inedite şi de o mare complexitate. Pentru realizarea muzicală, video şi artistică a albumului şi turneului “Unfulfillment”, Ray Wilson a lucrat cu producătorii muzicali ai artiştilor Beth Hart, Lou Bega, Kyle Minogue, Take That sau Bryan Adams.

Ray Wilson concertează pentru prima dată în România pe 11 mai, la Sala Palatului într-un spectacol muzical grandios organizat de vreaubilet.ro. Biletele s-au pus în vânzare online pe vreaubilet.ro şi la standul vreaubilet.ro din Unirea Shopping Center Bucureşti.

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here