duminică, iulie 21, 2024
AcasăȘTIRIRegizorul roman Richard Stan colaboreaza la videoclipul unui cunoscut artist hip-hop din...

Regizorul roman Richard Stan colaboreaza la videoclipul unui cunoscut artist hip-hop din SUA

A colaborat în țară cu unii dintre cei mai influenți artiști din industria muzicală – Antonia, Compact, Lora, Marcel Pavel, Alex Velea, Alina Eremia, Otilia, Connect-R sau Puya – și a regizat, de-a lungul carierei sale, sute de videoclipuri muzicale care adună, în total, peste 1 miliard de vizualizări.

Acum, după mai bine de 10 ani în care a făcut producție video în România – videoclipuri muzicale și reclame – regizorul Richard Stan își face auzit numele în S.U.A.

După ce, în 2019, a câștigat la New York premiul pentru ”Best Music Video Director” (~Cel mai bun regizor de videoclipuri) în cadrul evenimentului Golden Panther Music Awards, Richard a început să colaboreze cu câțiva artiști din S.U.A. și să fie foarte apreciat pentru munca sa.

În prezent, regizorul este stabilit în Los Angeles, California, unde continuă să regizeze videoclipuri, să cunoască oameni în domeniu și să atragă multe aprecieri pentru proiectele sale, din partea artiștilor și a producătorilor cu care colaborează.

De curând, a filmat un videoclip cu unul dintre artiștii săi preferați din copilărie, o legendă a hip-hop-ului, cunoscut în toată lumea.

Cine este rapperul American care a cântat piese cu 2Pac și Notorious B.I.G.?

Pe Krayzie Bone îl știți, cu siguranță, de pe piesa Ridin’ a rapperului Chamillionaire – premiată, de altfel, la Grammy Awards 2007, cu ”Best Rap Performance by a Duo or Group” (~Cea mai bună interpretare rap de către un duet sau o trupă) și este unul dintre membrii celebrei trupe de hip-hop Bone Thugs-n-Harmony (1993) – singura trupă care a colaborat cu 2Pac, the Notorious B.I.G., Eazy-E și Big Pun pe vremea când erau încă în viață.

Bone Thugs-n-Harmony a fost lansată de către faimosul rapper american Eazy-E, în anul 1993, și continuă să existe și în prezent.

De-a lungul timpului, rapperul a colaborat cu multe nume sonore din industria muzicală, printre care Snoop Dogg, Ice Cube, Phil Collins, Kurupt, frații Marley, Mariah Carey, Akon sau Fat Joe.

Piesa Surfing the Sky face parte de pe albumul solo lansat de Krayzie Bone la sfârșitul lunii aprilie 2021, Leaves of Legends – denumire pe care o poartă și brandul său personal de cannabis premium, promovat în videoclip.

La proiectul filmat în L.A. și San Francisco au participat alți români

Videoclipul a fost filmat în câteva locații din Los Angeles și pe un aeroport din San Francisco, iar filmările au durat 3 zile. Pe partea de producție, Richard Stan a colaborat cu un alt român, Romeo Popentiu – actualmente stabilit în San Francisco, iar la figurație, în rolul uneia dintre fete, apare actrița de naționalitate română, Maria Bata, iar la scenariu a lucrat cu fratele lui, Claudiu Stan, la randul lui regizor de videoclipuri renumit in Romania.

Povestea videoclipului promovează, în același timp, marca personală de cannabis a artistului, de aceea acțiunea începe cu un fum, care, așa cum afirmă chiar el, îl ”duce” acolo unde își dorește.

Richard și Krayzie nu au de gând să se oprească aici

Pentru Richard, acest proiect a însemnat o colaborare de suflet și a declarat că: ”Sunt de-a dreptul onorat să lucrez cu o astfel de legendă a hip-hop-ului! Bone Thugs-n-Harmony este una dintre trupele mele preferate, încă de pe vremea când ascultam piesele pe casetă și derulam cu creionul. Tot pe atunci, aveam postere cu ei lipite pe pereți, în cameră – eram un mare, mare fan. Nu mi-am imaginat niciodată că voi ajunge să colaborez cu Krayzie Bone, dar viața are mereu căile sale nebănuite și pline de surprize, nu-i așa? A fost o deosebită plăcere să îl cunosc și să lucrez cu el, ne-am înțeles foarte bine la filmări și, cu siguranță vom avea și alte proiecte în viitor.”

La rândul său, Krayzie Bone a fost foarte încântat de rezultatul colaborării cu Richard Stan și are în plan să lucreze cu el și la alte videoclipuri.

”Surfing the Sky este una dintre piesele mele favorite de pe album și am ținut neapărat să o promovez printr-un videoclip tare. Mi-a atras atenția reel-ul lui Richard și mi-a plăcut mult stilul lui de filmat și felul în care se desfășoară. Am știut imediat că vreau să lucrez cu el la acest proiect. Zilele de filmare au decurs excelent, totul a fost pregătit la timp, până la cel mai mic detaliu, iar eu am fost plăcut surprins de creativitatea, viziunea și profesionalismul lui Richard. Este un om care face singur cât o echipă! Îmi place enorm cum a ieșit clipul și deja ne gândim la noi proiecte de colaborare”, a declarat rapperul.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.