Roger Waters a făcut spectacol la Bucureşti

Concertul de la Bucureşti al muzicianului Roger Waters, intitulat “The Wall”, a început în jurul orei 20.30, în Piaţa Constituţiei, zeci de mii de persoane fiind adunate înainte de debutul concertului.

ROGER WATERS - CONCERT - PIATA CONSTITUTIEI - BUCURESTI

În faţa Palatului Parlamentului, impresionanta scenă unde a avut loc concertul era dezvăluită de o crăpătură făcută într-un zid uriaş. De asemenea, pe partea stângă a scenei, zidul includea o secţiune de graffiti, desenele fiind finalizate cu puţin timp înainte de ora 20.00, când fusese anunţată începerea show-ului, notează agenţia Mediafax.

Publicul bucureştean se aştepta la un concert grandios, cu efecte pirotehnice şi vizuale spectaculoase. Unul dintre elementele show-ului era un avion uriaş suspendat de o macara şi legat de scenă printr-o coardă.

Roger Waters, membru fondator al trupei Pink Floyd, a adus la Bucureşti celebrul “The Wall” – unul dintre cele mai spectaculoase show-uri muzicale din istorie, bazat pe interpretarea integrală a pieselor incluse în albumul omonim, un adevărat simbol al libertăţii pentru generaţii întregi de fani din întreaga lume.

Show-ul veteranului rocker Roger Waters a început spectaculos, cu perdele de artificii şi un avion care s-a “prăbuşit” pe scenă. De altfel, la începutul show-ului, scena era descoperită parţial, putând fi văzută printr-un zid enorm, construit special pentru acest spectacol.

ROGER WATERS - CONCERT - PIATA CONSTITUTIEI - BUCURESTI

Conceput la “milimetru”, spectacolul a fost împărţit în două acte, scrie şi eva.ro. În prima parte, în timpul pieselor a fost completat zidul uriaş, pe care erau proiectate imagini alb-negru şi 3D, pentru ca, în a doua parte, acest zid să fie distrus.

Publicul de la Bucureşti a făcut cunoştinţă cu personaje uriaşe, gonflabile, precum “profesorul terorist”, care apare în piesa “Another brick in the wall”, sau, spre final, un porc mistreţ uriaş, care avea tatuate pe el simboluri precum secera şi ciocanul, zvastica, dar şi logouri ale unor mari corporaţii.

Spectacolul a beneficiat de prezenţa unui cor de copii români, selectaţi special de echipa lui Roger Waters, pentru a-l acompania pe rocker la piesa “Another brick in the wall”, alături de uriaşul “profesor” gonflabil. Celebra piesă este unul dintre cele mai aşteptate momente din show-urile “The Wall”, aceasta fiind cu atât mai specială cu cât Roger Waters o interpretează de fiecare dată alături de copii din ţara gazdă, iar România nu a făcut excepţie.

Waters “şi-a făcut temele” pentru concert, susţinând un mic discurs în limba română. “Bună seara! Bine aţi venit. Sunt foarte fericit că mă aflu aici”, a spus Waters, înainte să le mulţumească copiilor români din cor pentru prestaţia lor pe scenă.

Din show nu au lipsit hiturile “Mother”, “Good bye Blue Sky”, “Hey you”, Comfortably Numb”. În pauza dintre cele două părţi ale spectacolului, care a durat circa 15 minute, Waters a făcut un gest care a devenit un fel de tradiţie pentru show-urile lui. El s-a întâlnit în culise cu câţiva militari români rămaşi invalizi în urma participării lor la misiuni în Irak şi Afganistan. Artistul a dorit astfel să le mulţumească acestora pentru sacrificiul lor în operaţiunile de menţinere a păcii desfăşurate în aceste zone afectate de conflicte.

ROGER WATERS - CONCERT - PIATA CONSTITUTIEI - BUCURESTI

Show-ul “The Wall” a fost regândit special pentru concertele în aer liber, astfel încât dimensiunile scenei sunt cu adevărat impresionante, zidul din spatele acesteia măsurând circa 150 de metri în lungime şi aproximativ 12 metri în înălţime. Întreaga structură este realizată din “cărămizi” ce alcătuiesc cea mai mare suprafaţă de proiecţii video: peste 1.500 de metri pătraţi, peste 40 de proiectoare gigantice fiind responsabile de efectele vizuale ale show-ului.

Scena are, totodată, cel mai mare acoperiş din lume – o lăţime de 54 de metri şi o deschidere de 32 de metri -, fiind asamblat la o înălţime de 24 de metri, care asigură protecţia unei suprafeţe de peste 1.000 de metri pătraţi.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here