România, exclusă de la Eurovision 2016

European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din lume, i-a retras Televiziunii Române (TVR) statutul de membru, din cauza datoriilor acumulate în ultimii ani, care se ridică la 16 milioane de franci elveţieni.

eurovision romania eliminat

Ca urmare a deciziei luate de EBU, România nu va mai putea participa la concursul Eurovision, care se va desfăşura în acest an în luna mai în Suedia. Mai mult decât atât, România nu va primi prin satelit semnalul pentru a putea transmite competiţia Eurovision, iar celor de la TVR li se va retrage accesul la toate serviciile statelor membre EBU.

„România nu va mai putea putea participa la Eurovision 2016 şi va pierde accesul la alte servicii acordate membrilor EBU, inclusiv Eurovision News and Sports News Exchanges, dreptul de a transmite anumite evenimente sportive, expertiză legală, tehnică, de cercetare şi de lobby“, se arată în comunicatul celor de la EBU.

Artistul care ar fi trebuit să reprezinte România la Eurovision în acest an era Ovidiu Anton, care a câştigat finala naţională cu piesa „Moment of silence“.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here