Sabotage Festival, ce va avea loc pe 2- 3 octombrie în Timișoara, dezvăluie primii headlineri

Sabotage anunță primii artiști care vor urca pe scena festivalului. Aflat la ce de-a treia ediție, Sabotage Festival are loc pe 2- 3 octombrie în Timișoara. Line up-ul este format din aproximativ 20 de artiști, printre care Foreign Beggars, WhoMadeWho și Max Cooper.

Afis Sabotage Festival

Foreign Beggars este o formație din Anglia care promovează muzica hip-hop și dubstep. Având opt albume la activ, formația este compusă din patru membri: Orifice Vulgatron (MC), Metropolis (MC), DJ Nonames și Dag Nabbit (producător). Orifice Vulgatron și Metropolis s-au alăturat legendarului grup Noisia pentru albumul “I Am Legion”, care a fost lansat pe 2 septembrie 2013.

Foreign Beggars a câștigat titlul Best New Act în Marea Britanie la Hip Hop Awards 2004 și titlul Lyric Pad Hip Hop în 2005. De asemenea, grupul a fost nominalizat pentru Best European Hip Hop Act la Urban Music Awards în 2010, alături de Professor Green, La Fouine și Tinie Tempah.

WhoMadeWho este o formație a genului pop-experimental înființată în 2003. Trio-ul danez îmbină mai multe influențe muzicale, de la psychedelia anilor ’60 la rock-ul anilor ’70 sau de la disco la electronica anilor ’90. WhoMadeWho a concertat împreună cu mulți artiști de top, precum Daft Punk, Soulwax, Hot Chip, Justice și LCD Soundsystem.

În decursul carierei, formația a lansat șase albume. Ultimul, “Ember”, a apărut în 2015. Anul acesta, WhoMadeWho concertează pe scenele marilor festivale europene, cum ar fi Roskilde, Smukfest, Alive Festival, ș.a.m.d. Iar în august, formația are în vedere un tur american.

Piesele WhoMadeWho sunt remixate de unii DJ de top ai muzicii electronice, cum ar fi Maceo Plex (“Heads Above”), Detone (“Inside World”), DJ Koze (“Keep Me In My Plane”), Tale of Us (“Every Minute Alone”), Josh Homme (“Space For Rent”), etc.

Formația WhoMadeWho a fost nominalizată la UK Music Video Awards în 2010 la două categorii: Best Indie/Alternative Video și Best Art Director in a Video pentru videoclip-ul “Keep Me In My Plane”.

Max Cooper este un producător de muzică techno și electronica. Resident Advisor îl clasifică în Top 20 Live Acts 2011 și 2012. Artistul debutează în 2007 și aduce pe scena muzicii electronice albumul “Human”. Cooper a lansat peste șasptezeci de piese originale, dintre care peste douăzeci sunt acompaniate de material video.

Paleta muzicală a lui Cooper include psihoacustica, design audio 3D și înregistrări de teren. Artistul colaborează cu compozitori clasici contemporani, precum Michael Nyman și Nils Frahm, cu trupe pop Hot Chip și Au revoir Simone, cu pianistul Tom Hodge, și mulți alții.

Anul acesta Sabotage reprezintă singurul festival indoor din Timișoara, care include două scene și două nopți de concerte și show-uri electronice. Scena principală va găzdui concerte live între orele 19:00-00:00, după care urmează experiența electronică până la ora 6:00. Genurile de muzică cuprind dubstep, drum & bass, hip-hop, techno, house, experimentală și electronică.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here