vineri, iulie 19, 2024
AcasăȘTIRISamuel L. Jackson le cere vedetelor să interpreteze un cântec cu mesaj...

Samuel L. Jackson le cere vedetelor să interpreteze un cântec cu mesaj protestatar

Actorul Samuel L. Jackson le-a îndemnat pe vedetele care au participat în vara anului 2014 la provocarea găleţii cu gheaţă să interpreteze un anumit cântec, pentru a protesta faţă de asasinarea recentă a unor bărbaţi de culoare, neînarmaţi, de poliţişti caucazieni din Statele Unite ale Americii.

Samuel L Jackson

Actorul american le-a cerut tuturor vedetelor care au participat la „Ice Bucket Challenge” din această vară să se folosească de celebritatea lor pentru a lupta împotriva rasismului şi a crimelor rasiale, informează contactmusic.com.

Sâmbătă, Samuel L. Jackson a publicat pe pagina sa de Facebook o înregistrare video în care le-a cerut celebrităţilor care „şi-au turnat apă cu gheaţă pe cap” să se filmeze de această dată în timp ce interpretează acelaşi cântec – supranumit „I Can’t Breathe” – interpretat recent de miile de manifestanţi care au participat la demonstraţiile organizate la New York şi în alte oraşe americane pentru a protesta faţă de asasinarea unor bărbaţi de culoare neînarmaţi de către poliţişti caucazieni.

„Voi, toate vedetele care v-aţi turnat apă cu gheaţă pe cap, aveţi acum şansa de a face altceva. Vă provoc pe toţi să interpretaţi cântecul ‘We Ain’t Gonna Stop Till People are Free'”, a spus starul american.

Cântecul a fost interpretat pentru prima dată de protestatari după ce un tribunal din New York a decis pe 3 decembrie să nu îl ancheteze pe poliţistul caucazian care l-a ucis pe Eric Garner, un bărbat de culoare în vârstă de 43 de ani şi tată a şase copii, imobilizându-l şi strangulându-l în timpul arestării. În timpul acelui incident, Eric Garner a fost auzit spunând de mai multe ori „I can’t breathe” („Nu pot să respir”).

Un alt bărbat de culoare, Michael Brown, a fost împuşcat mortal de un poliţist caucazian, în oraşul Ferguson din statul american Missouri. Tribunalul local a decis şi în acest caz să nu îl ancheteze pe acel poliţist.

Potrivit site-ului usatoday.com, mai mulţi sportivi americani de renume, precum Reggie Bush, LeBron James, Jarret Jack, Alan Anderson, Deron Williams şi Kevin Garnett, şi-au exprimat deja sprijinul faţă de această nouă mişcare protestatară din Statele Unite, purtând înainte de debutul meciurilor şi a competiţiilor sportive la care au participat în luna decembrie tricouri pe care era imprimat mesajul „I can’t breathe”.

Liviu Andrei
Liviu Andreihttps://www.traiestemuzica.ro
Lucrează în vânzări de mai bine de 10 ani și este pasionat de IT. El a încercat să îmbine utilul cu plăcutul și în anul 2013 a inființat, alături de Iulian Ioncea, site-ul trăieștemuzica.ro. Printre proiectele lui se mai regăsește și site-ul newspack.ro. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.