Smiley a devenit ambasador al bunăvoinţei pentru UNICEF

Smiley, unul dintre cei mai apreciaţi artişti pop români, a primit, marţi, titlul de ambasador al bunăvoinţei pentru UNICEF şi a declarat că “adolescenţii şi copiii trebuie influenţaţi, pentru că ei pot schimba lucrurile în România”.

smiley ambasador unicef

Andrei Tiberiu Maria, cunoscut ca Smiley, a declarat, într-o conferinţă de presă care a fost organizată marţi, că a fost convins cu uşurinţă să devină ambasador al bunăvoinţei pentru Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF), pentru că este foarte interesat să schimbe lucrurile din jurul său.

“M-am simţit realmente onorat în momentul în care UNICEF mi-a propus să devin ambasador. Mi se pare o funcţie cu o deosebită responsabilitate şi, în acelaşi timp, mă flatează treaba asta. E drept că eu consider că mi se potriveşte foarte bine tocmai pentru că iubesc foarte mult copiii şi îmi place să interacţionez cu ei ori de câte ori am ocazia. Prima acţiune la care participă Smiley este campania «Să punem capăt violenţei», care se va desfăşura în perioada noiembrie – februarie”, a spus cântăreţul.

Această campanie de conştientizare, informare şi stopare a violenţei împotriva copiilor are scopul de a explica tipurile de violenţă existente şi de a reduce fenomenul în rândul românilor.

Întrebat dacă el crede că prin mesajul său va reuşi să schimbe mentalitatea oamenilor, Smiley a declarat că “va încerca să schimbe ceva şi crede că e datoria fiecăruia să încerce să facă o schimbare”.

“Nu ştiu eu cât pot să influenţez oamenii din România, dar cred că am o voce care poate fi auzită. Încerc să fac treaba asta şi aş vrea să se poată schimba mentalitatea, dar durează. O mentalitate nu poate fi schimbată într-un an sau cu o campanie”, a declarat Smiley pentru MEDIAFAX.

De asemenea, cântăreţul a spus că, în general, copiii au tendinţa să imite şi fac ceea ce văd în jurul lor.

“Dacă în jurul lor văd violenţă, evident asta vor face şi ei când vor creşte şi nu numai. Şi când sunt mici, tot asta fac. Dacă limbajul din jurul lor e violent, la fel vor fi şi ei. Dacă lucrurile pe care le văd la televizor sunt aşa cum sunt, la fel vor fi şi ei. Astea sunt modele pe care şi le aleg. Nu au de unde să-şi aleagă alte modele decât ceea ce văd în jurul lor sau ce văd la televizor sau pe internet”, a mai spus Smiley pentru MEDIAFAX.

Cântăreţul va participa la mai multe acţiuni pentru a mediatiza această campanie.

“Rolul meu este să atrag atenţia asupra problemelor. De rezolvat trebuie să le rezolvăm fiecare în jurul nostru”, a spus Smiley.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here