Sofia Vicoveanca, invitată la „Politică şi delicateţuri“

Fasole verde şi cotlete de berbecuţ, dar şi „şniţel de varză” găteşte Mircea Dinescu pentru o moldoveancă aprigă: Sofia Vicoveanca. Aflăm ce gospodină este invitata, duminică, 5 iunie, de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Politica si delicateturi cu Sofia Vicoveanca_2441„A fost ca o întâlnire între vechi prieteni care nu s-au mai văzut de 40 de ani, deşi e prima dată când ne întâlnim”, mărturiseşte, cu emoţie, Mircea Dinescu.

„Nu puteam să nu fiu emoţionat că mă întâlnesc cu domnia sa, pe care o admir de când eram elev la liceul din Slobozia”, spune poetul. Hotărât să-şi uimească invitata, Mircea Dinescu îi prepară o fasole verde, pe care o amestecă în tigaie cu ardei, roşii, usturoi, peste care pune vin şi zeamă de portocală. La final, o asortează cu câteva cotlete de berbecuţ.

Pentru cel de-al doilea fel, alege o varză, pe care o taie felii, o perpeleşte în tigaie, o unge cu dulceaţă de ardei iute, iar la final o botează „şniţel de varză”.

Reţinută în bucătărie, Sofia Vicoveanca spune cu modestie: „Eu nu ştiu dacă sunt o gospodină teribilă”. Dinescu ştie însă motivul pentru care invitata nu a intervenit prea mult în pregătirea bucatelor: „A fost reţinută pentru că e o femeie care ştie să gătească şi nu a vrut să mă inhibe. A fost un soi de respect faţă de chinul meu de a mă juca cu tigaia pe flacară. M-a lăsat să-mi fac numărul”, recunoaşte el.

În cramă, Dinescu ascultă fascinat povestea vieţii invitatei sale, rostită cu o voce caldă, în frumosul grai moldovenesc. Din când în când, Constantin Lătăreţu intervine, completând vraja, cu muzica sa plină de poezie.

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here