Ștefan Bănică deschide seria edițiilor de Bootcamp la „X Factor“

Săptămâna trecută, X Factor a încheiat audițiile cu juriul, iar Delia, Horia Brenciu și Ștefan Bănică au aflat ce categorii de concurenți le revin în sezonul acesta.

stefan banica bootcamp x factor

Peste 140 de concurenți au luat trei DA la audiții anul acesta, însă locurile din Bootcamp sunt limitate. Așa se face că dintre aceștia, numai 42 merg mai departe, câte 14 pentru fiecare categorie. Jurații au devenit acum mentori și și-au luat în primire grupele care le-au fost atribuite: Ștefan Bănică se va ocupa anul acesta de pregătirea celor sub 21 de ani, Delia îi va coordona și sfătui pe cei care au peste 21 de ani, în vreme ce trupele vor merge de data aceasta la Horia Brenciu.

Vinerea aceasta, de la 20.30, Ștefan Bănică este cel care deschide seria edițiilor de Bootcamp. În această etapă, fiecare jurat are la dispoziție 6 scaune, fiecare scaun reprezintă trecerea către etapa Duelurilor, ultima probă înainte de gale. Concursul devine din ce în ce mai greu, mai ales că eliminările aduc în rândul concurenților multă emoție și adrenalină.

La fel ca anul trecut, fiecare jurat decide pentru categoria sa: din cei 14 va alege 6 care se vor așeza pe scaunele albe și vor merge mai departe la Duel. Fiecare dintre concurenți cântă, apoi juratul care coordonează categoria ia decizia de a oferi sau nu un scaun. Dacă răspunsul e DA, concurentul ia loc, daca este NU, iese din concurs.

În momentul în care cele 6 scaune sunt ocupate, următorii concurenți pot să ocupe un scaun doar dacă juratul consideră că sunt mai buni decât cei pe care îi are deja așezați. Dacă juratul decide să îi dea un scaun, va trebui să ridice pe cineva. Astfel, nervii concurentilor vor fi intinși la maximum până ce cântă și cel de-al 14-lea dintre ei. Abia atunci telespectatorii Antena 1 vor afla formula completă de șase aleasă de jurat pentru Dueluri.

Așa se face că vinerea aceasta, pe scena X Factor vor urca cei 14 concurenți din grupa coordonată de Ștefan, cei sub 21 de ani, și fiecare va interpreta o piesă cu care speră să obțină un loc sigur pe scaunul alb. Regulile jocului îi vor face pe mulți să tremure de emoție pe scena X Factor, în vreme ce pe alții îi va motiva și mai mult, astfel că spectacolul va fi unul la înălțime. La finalul acestei etape, Ștefan Bănică va alege dintre concurenții săi numai șase. Șase voci puternice, șase personalități demne de scena X Factor care merg mai departe în concurs, în etapa Duelurilor.

În edițiile următoare va veni rândul Deliei și lui Horia Brenciu să potrivească un nume din echipa sa cu un scaun alb salvator. Astfel, la finalul acestei faze vor exista câte șase concurenți din fiecare categorie care vor merge în etapa următoare, cea a Duelurilor.

În această ultimă etapă, vor exista câte trei dueluri pentru fiecare categorie, mentorul fiind și de această dată cel care va lua decizia finală.

La finalul etapei Duelurilor, vor primi pașaport direct către galele live ale show-ului nouă norocoși, plus concurentul favorit al publicului, cel mai votat cu ajutorul aplicației X Factor România. Concurentul ales de public poate fi oricare dintre cei cu trei DA, poate fi chiar și unul dintre cei intrați în Bootcamp și care nu a trecut mai departe în Gale. Acesta este unul dintre concurenții care nu a ajuns în gale, indiferent că a trecut sau nu prin Bootcamp, este practic cel mai iubit concurent, ales de cel de-al patrulea jurat, publicul.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here