Ştefan Bănică Jr. cântă de 8 Martie pe celebrul pian „George Enescu“ de la Dalles

De 8 martie, Ştefan Bănică Jr. aduce în premiera pe scena Sălii Dalles legendarul sau concert acustic „Te iubesc, femeie!” prin care aduce un omagiu tuturor femeilor prin cele mai frumoase cântece de dragoste ale sale.

Afis - Stefan Banica

 De această dată însă, concertul artistului va căpăta cu adevărat valenţe de legendă. În cadrul showului susţinut pe scena Dalles, Ştefan Bănică Jr. va folosi celebrul pian “George Enescu” aflat în incinta instituţiei, la care marele maestru al muzicii româneşti a cântat de zeci de ori între anii 1940 şi 1946.

Pianul lui George Enescu, un instrument Steinway&Sons datând din anul 1933, este şi astăzi expus în foaierul Universităţii Populare „Ioan I. Dalles”, unicul martor al trecut artistic glorios. Enescu însuşi scria în Cartea de Onoare a Fundaţiei Dalles la 1 februarie 1941:„Am cea mai mare mulţumire sufletească atunci când cânt la Dalles, căci e sala atât de intimă, iar publicul atât de muzical…”

Pe lângă marele maestru Enescu au mai oferit concerte muzicale la faimosul pian şi Dinu Lipati, Constantin Silveştri, Mihail Jora, Ion Voicu, Petru Stefănescu – Goangă, Ion Fotino, Evantia Costinescu, Constantin Stănescu sau Virginia Zeani. „Este o mare mândrie pentru Dalles să avem în incinta instituţiei un adevărat simbol al muzicii româneşti, un instrument atât de valoros precum Pianul Enescu de la Dalles care „împlineşte” anul acesta 85 de ani de scenă. George Enescu a cântat 26 de concerte la acest pian, dar au mai concertat şi multe alte legende ale muzicii româneşti cu faimosul”, declară actorul Gabriel Fătu, director al Universităţii Populare „Ioan I. Dalles”.

În ultimii șapte ani, Ștefan Bănică Jr. a sărbătorit femeia prin concertele sale acustice extraordinare,„Te iubesc, femeie!”, dedicate doamnelor şi domnişoarelor, de Ziua Internaţională a Femeii. “Concertele acustice din martie sunt aşteptate de fiecare dată de mine şi trupa mea, pentru noi reprezintă esenţa muzicii pe care o cântăm, întoarcerea la rădăcini, la momentul în care au fost create piesele. Concertele ‘Te iubesc, femeie!’ sunt cadoul meu special pentru doamne şi domnişoare, cu prilejul Zilei Femeii, concerte în care cântăm cele mai frumoase cântece de dragoste din repertoriul meu, mai cunoscute sau mai puţin cunoscute. Este, poate, cea mai bună ocazie de a-mi reorchestra piesele în maniera acustică şi de a obţine un sunet cald, cu un mesaj pe măsură, care să meargă direct la sufletul celor care ascultă. Stăm jos, pe scaune, foarte aproape de public, iar această intimitate, care se creează între noi şi cei din sală, n-o mai întâlnim la celelalte concerte pe care le avem pe parcursul anului”, declară Ștefan Bănică Jr. Concertul va începe la ora 19.00 și nu vor lipsi invitații speciali, dar și momentele inedite și pline de emoție.

Ștefan Bănică Jr. este unul dintre cei mai apreciați artiști din România, cu o carieră de peste 30 de ani în care susținut mii de spectacole și a stabilit adevărate recorduri în România prin concertele sale. Iar pe 8 martie, va mai adauga unul colectiei sale prin concertul pe care il va sustine la Sala Dalles cu faimosul pian “George Enescu”.

Prețul unui bilet este de 70 lei. Biletele pentru concertul „Te iubesc, femeie!” se pot procura de la Anticariatul Universității Populare Ioan I. Dalles sau online de pe site-ul bilete.ro

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here