STUDIU Eminem, Jay-Z și Tupac Sakur conduc în topul bogăției de vocabular a melodiilor

Trei rapperi americani, Eminem, Jay-Z și Tupac Sakur, conduc în topul muzicienilor cu cel mai bogat vocabular în cântecele lor, devansând cu mult artiști precum Bob Dylan, Elvis Preley sau grupul Beatles, arată un studiu publicat de portalul MusixMatch, informează Agerpres.

Eminem numar cuvinte versuri

Cercetarea a vizat melodii reprezentând 25 de stiluri diferite, printre care hip-hop, hard rock, country sau reggae, semnate de 93 dintre muzicienii cu cele mai mari vânzări din lume. Nu au fost luate în calcul șase nume celebre (Bruce Springsteen, Chicago, Def Leppard, Journey, The Beach Boys și The Doors), întrucât nu și-au dat acceptul pentru a versurile cântecelor lor să fie utilizate de MusixMatch.

Clasamentul este condus detașat de Eminem, care a utilizat 8.818 de cuvinte, față de media generală de numai 2.677 de cuvinte. El este pe primul loc și atunci când se ia în calcul numărul de cuvinte dintr-o singură melodie (1.018,5 în medie).

Cântărețul de hip-hop Jay-Z, care este și producător, ocupă poziția secundă, cu 6.899 de cuvinte, fiind urmat, cu 6.569 de cuvinte, de un alt rapper american, Tupac Shakur, asasinat în 1996. Topul continuă cu Kanye West, alt star hip-hop american (5.069 de cuvinte), muzicianul folk Bob Dylan (4.883 de cuvinte) și Black Eyed Peas (4.539 de cuvinte).

Urmează ‘poligloții’: spaniolul Julio Iglesias (4.323 d cuvinte), italianul Andrea Bocelli (4.306 de cuvinte), grupul pop rock japonez B’z (3.959 de cuvinte) și cântăreața latino Gloria Estefan (3.419 de cuvinte).

Dintre muzicienii de limbă franceză, cel mai bine este situată canadiana Celine Dion, pe locul 10 (3.954 de cuvinte), în timp ce Johnny Hallyday se află pe poziția a 25-a (2.891 de cuvinte).

Studiul arată că artiștii care au înregistrat cele mai mari vânzări de discuri din toate timpurile apar abia la mijlocul sau chiar spre sfârșitul clasamentului bogăției lexicale. Formația Beatles este pe locul 76 (1.872 de cuvinte), Elvis Presley pe poziția 38 (2.531 de cuvinte), iar Michael Jackson este doar al 42-lea (2.503 de cuvinte).

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here