THE BEATLES revine cu „LET IT BE” prin lansarea unei editii speciale

Toamna aceasta, The Beatles a invitat pe toată lumea de pretutindeni să se reîntoarcă la albumul lor care a fost pe locul întâi în multe top-uri în 1970, Let It Be, cu o multitudine de pachete excepționale care au fost lansate la nivel global pe 15 octombrie. Trei piese de pe noua ediție remixată și extinsă au fost lansate: „Let It Be” (2021 Stereo Mix), „Don’t Let Me Down” (prima interpretare pe un rooftop), și „For You Blue” (Get Back LP Mix).


Albumul Let It Be a fost remixat de producătorul Giles Martin și inginerul de sunet Sam Okell. Ediția specială a acestui album vine în urma edițiilor anterioare aniversare, aclamate la nivel global: Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (2017), The BEATLES (‘White Album’) (2018), and Abbey Road (2019). Toate piesele de pe noul album „Let It Be” au fost remixate în versiunea stereo, ghidate de versiunea originală de pe „discul reprodus” de Phil Spector și care au avut ca sursă sesiunea originală și casetele de 8 piese înregistrate pe rooftop. Colecțiile fizice și digitale Super Deluxe conțin sesiunea de înregistrări cu 27 de piese nelansate până acum, un EP cu patru piese Let It Be EP, și LP-ul nelansat până acum în stereo cu 14 piese Get Back compilate de inginerul de sunet Glyn Johns în mai 1969.

Sesiunile care au adus albumul „Let It Be” și filmul reprezintă singura dată din cariera celor de la The Beatles în care au fost observați așa de atent în timp ce au creat muzică în studio. Peste 60 de ore de montaj de film nelansat, peste 150 de ore de înregistrări audio nelansate, și sute de fotografii nepublicate au fost explorate și restaurate meticulos pentru trei lansări Beatles complementare și definitive toamna aceasta.

Noul album Let It Be Special Edition vine împreună cu „The Beatles: Get Back”, mult anticipatul serial documentar regizat de producătorul de film, câștigător al trei premii Oscar®, Peter Jackson, și o nouă carte în versiune fizică, intitulată The Beatles: Get Back. Sursele brute ale acestui nou proiect au dezvăluit că o atmosferă mult mai veselă și benevolentă a domnit asupra sesiunilor comparativ cu cea ilustrată în filmul de 80 de minute Let It Be din 1970.

“Întotdeauna am crezut că filmul original Let It Be a fost destul de trist având în vedere că aborda despărțirea trupei noastre, dar noul film film arată camaraderia și iubirea pe care ne-o purtam reciproc” scrie Paul McCartney în cuvintele lui de început pentru cartea care însoțește albumul Let It Be Special Edition. “Acesta arată, de asemenea, și momentele minunate pe care le-am petrecut împreună, și combinate cu noul album remasterizat Let It Be, reprezintă un memento puternic ale acelor vremuri. Este exact cum vreau să-mi aduc aminte de The Beatles”.

Frumoasa carte a colecțiilor Super Deluxe CD și Vinil include cuvântul de început a lui Paul McCartney, o introducere făcută de Giles Martin, și o amintire de Glyn Johns, capitole profunde și notițe detaliate ale pieselor de către istoricul Beatles, autorul și producătorul de radio Kevin Howlett, și un eseu scris de jurnalistul și autorul John Harris, care exploră miturile sesiunii versus realitatea acestora. Cartea este ilustrată, în stil de album, cu poze rare și nepublicate, realizate de Ethan A. Russell și Linda McCartney, precum și imagini nepublicate ale versurilor scrise de mână, notițe de la sesiuni, schițe, corespondență Beatles și multe altele.

Regizat de Peter Jackson (Trilogia „The Lord of the Rings”, „They Shall Not Grow Old”), „The Beatles: Get Back” transportă publicul înapoi în trecut la sesiunile de înregistrări intime ale trupei într-un moment cheie în istoria muzicii. Din cauza dimensiunii foarte mari a footage-ului pe care Jacksong l-a revizuit, pentru care a petrecut ultimii trei ani restaurând și editând, „The Beatles: Get Back” va fi prezentat sub forma a trei episode separate. Fiecare episode durează aproximativ două ore, și vor fi difuzate pe parcursul a trei zile distincte, pe 25, 26 și 27 noiembrie 2021, exclusiv pe Disney+.

Seria documentară surprinde căldura, camaraderia și geniul creativ care definește moștenirea acestei trupe legendare, compilată din peste 60 de ore de filmari nemaivăzute, din ianuarie 1969 (de Michael Lindsay-Hogg) și din peste 150 de ore de audio nemaiauzit, toate fiind restaurate într-un mod briliant. Jackson este prima persoană din ultimii 50 de ani care a avut acces la această arhivă privată de filme. „The Beatles: Get Back” este povestea lui John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr în timp ce își fac planul primul show live după doi ani de zile, capturând compunerea și repetiția a 14 noi piese, original planificate să fie lansate împreună pe un album live.

Înainte de lansarea seriei documentare, Apple Corps Ltd./Callaway Arts & Entertainment au lansat cartea The Beatles: Get Back în toată lumea pe 12 octombrie. Disponibilă în limba engleză și în nouă limbi internaționale, The Beatles: Get Back este prima carte de sine stătătoare care este publicata de The Beatles de la lansarea bestseller-ului internațional The Beatles Anthology.

LET IT BE SPECIAL EDITION – Listă de piese

SUPER DELUXE [5CD+1Blu-ray + carte de 105 pagini | colecție audio digitală]

CD1: Let It Be (noua versiune stereo albumului original)
1: Two Of Us
2: Dig A Pony
3: Across The Universe
4: I Me Mine
5: Dig It
6: Let It Be
7: Maggie Mae
8: I’ve Got A Feeling
9: One After 909
10: The Long And Winding Road
11: For You Blue
12: Get Back

CD2: Get Back –  Sessiunile Apple
1: Morning Camera (Speech – mono) / Two Of Us (Take 4)
2: Maggie Mae / Fancy My Chances With You (Mono)
3: Can You Dig It?
4: I Don’t Know Why I’m Moaning (Speech – mono)
5: For You Blue (Take 4)
6: Let It Be / Please Please Me / Let It Be (Take 10)
7: I’ve Got A Feeling (Take 10)
8: Dig A Pony (Take 14)
9: Get Back (Take 19)
10: Like Making An Album? (Speech)
11: One After 909 (Take 3)
12: Don’t Let Me Down (First rooftop performance)
13: The Long And Winding Road (Take 19)
14: Wake Up Little Susie / I Me Mine (Take 11)

CD3: Get Back – Repetiții și Apple Jams
1: On The Day Shift Now (Speech – mono) / All Things Must Pass (Rehearsals – mono)
2: Concentrate On The Sound (mono)
3: Gimme Some Truth (Rehearsal – mono)
4: I Me Mine (Rehearsal – mono)
5: She Came In Through The Bathroom Window (Rehearsal)
6: Polythene Pam (Rehearsal – mono)
7: Octopus’s Garden (Rehearsal – mono)
8: Oh! Darling (Jam)
9: Get Back (Take 8)
10: The Walk (Jam)
11: Without A Song (Jam) – Billy Preston with John and Ringo
12: Something (Rehearsal – mono)
13: Let It Be (Take 28)

CD4: Get Back LP – 1969 Glyn Johns Mix
1: One After 909
2: I’m Ready (aka Rocker) / Save The Last Dance For Me / Don’t Let Me Down
3: Don’t Let Me Down
4: Dig A Pony
5: I’ve Got A Feeling
6: Get Back
7: For You Blue
8: Teddy Boy
9: Two Of Us
10: Maggie Mae
11: Dig It
12: Let It Be
13: The Long And Winding Road
14: Get Back (Reprise)

CD5: Let It Be EP
1: Across The Universe (unreleased Glyn Johns 1970 mix)
2: I Me Mine (unreleased Glyn Johns 1970 mix)
3: Don’t Let Me Down (new mix of original single version)
4: Let It Be (new mix of original single version)
Blu-ray: Let It Be Special Edition mix-uri audio Dolby Atmos
96kHz/24-bit DTS-HD Master Audio 5.1
96kHz/24-bit High Res Stereo (2019 Stereo Mix)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here