Thomas Azier va concerta în club Colectiv pe 26 aprilie

Cel de-al treilea party din seria evenimentelor Deck Sounds îl va avea în prim plan pe Thomas Azier, tânăr exponent al noului val de artişti electro-pop ce cucereşte clasamentele europene. Concertul va avea loc pe 26 aprilie, în club Colectiv.

Thomas Azier

Cu un sound pătrunzător, extrem de intens, Thomas Azier a reuşit să facă o impresie puternică încă de la debut, artistul lansând pe 25 aprilie 2014 albumul HYLAS ce l-a propulsat instantaneu pe lista new commer-ilor de netrecut cu vederea. Woodkid şi Stromae au pariat pe el încă de la început, alegându-l să îi însoţească în turnee, în timp ce Universal Music i-a oferit un contract de reprezentare la nivel internaţional.

Născut în Olanda, dar stabilit în Germania la vârsta de 19 ani, Thomas s-a lăsat inspirat de atmosfera Berlinului, dând frâu liber imaginaţiei sale. A început să experimenteze, să compună, să scrie, exersându-şi talentul pe scenele din undergroundul capitalei germane. Începutul nu a fost însă foarte lin pentru tânărul artist care nu s-a identificat întru totul cu postmodernismul ce domină cultura muzicală a Berlinului. „Muzica mea avea ceva mult mai romantic în ea, mai naiv” susţine Thomas care s-a izolat printre idei şi a început să creeze tot mai mult, ajungând la un moment dat să aibă peste 100 de piese.

„Stăteam singur săptămâni întregi, iar singurătatea chiar te face să vezi altfel mediul înconjurător, să descoperi partea mai ciudată, mai întunecată a oraşului”, povesteşte Thomas care a încercat să surprindă prin muzica sa metamorfoza continuă a Berlinului. După nenumărate drafturi, Azier a început să-şi finiseze creaţiile, pregătindu-se pentru debutul discografic. Şi-a instalat studioul de intregistrari într-o veche fabrică de clopote, decizie care avea să fie o influenţa pozitivă asupra sound-ului sau, un mix provocator de ritmuri pop cu un accent industrial.

Întregul album a fost scris, compus, interpretat şi produs de Thomas Azier, artistul fiind asistat doar de Robin Hunt, co-producător şi sound designer. „Am încercat să lucrez cu mai mulţi producători însă ceva nu funcţiona pentru că eu aveam o imagine foarte clară asupra produsului finita€¦ aveam nevoie doar de timp şi încredere că să o pot exprima”. Realizarea albumului a durat cinci ani însă produsul final descrie perfect viziunea sa artistică ce surprinde naivitatea tânărului neexperimentat şi drumul său către maturizare, într-o continuă luptă de menţinere a echilibrului dintre speranţă şi disperare.

Povestea lui Thomas Azier este cu atât mai interesantă cu cât angrenează o multiculturalitate ce lasă amprenta extrem de vizibil asupra creaţiei sale: sonorităţi grosiere, industriale, preluate din influenţele olandeze, ritmuri electro-pop culese din specificul undergroundului berlinez amestecate cu emoţii şi trăiri intense inspirate de natura artiştilor francezi, toate se regăsesc în muzica lui Azier care a ajuns să fie privit că un adevărat revoluţionar al pop-ului european în 2014.

Biletele pentru show-ul lui Thomas Azier ce va avea loc pe 26 aprilie, în clubul Colectiv, costă 30 de lei şi pot fi achiziţionate online, de pe www.MyTicket.ro, iar în perioada următoare şi din reţeaua magazinelor Diverta, de la Grand Cafe Van Gogh (Str. Smârdan Nr. 9), Beros&Van Schaik (Str. Covaci Nr. 19), de pe www.iaBilet.ro şi din magazinul Ollie Gang Shop (Str. Blănari nr.12). În seara evenimentului, în limita disponibilităţii, acestea vor putea fi achiziţionate şi de la intrarea în club, la preţul de 40 de lei.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here