Trupa BZN: „Iubim mult România pentru că oamenii sunt foarte prietenoși“

Jan Keizer și Anny Schilder, cei doi membri ai legendarei trupe olandeze BZN, au fost vineri, 4 octombrie, invitații Lianei Stanciu și ai lui Raul Brebu la Magic Start, matinalul cu cea mai multă muzică de la Magic FM. BZN va susține un nou concert în România, pe 4 decembrie, la Sala Palatului din Capitală.

Trupa BZN

Artiștii au numeroși fani români, dovadă concertele numeroase pe care le-au susținut în toată țara de-a lungul timpului. „Am venit în România de 15 ori: la Timișoara, Oradea, Cluj, Târgu Mureș, Brașov, Iași”, a povestit Jan în direct la Magic FM.

Cei doi invitați au participat la rubrica Bătălia Hiturilor, ocazie cu care au dezvăluit că piesa din 1982 ‘Blue Eyes’ a fost inspirată de fiica lui Anny, care are ochii albaștri. Artiștii i-au dezvăluit Lianei că, în trecut, au fost asaltați de ziariști, care voiau să afle dacă formează un cuplu. Presa mondenă olandeză era însă atât de convinsă de faptul că Jan și Anny se iubesc încât atunci când fiica acesteia s-a născut, un ziarist i-a trimis flori lui Jan, chiar dacă nu el este tatăl celei care a inspirat ‘Blue Eyes’.

Anny și Jan au povestit cum au descoperit cântecul ‘Drumurile noastre’, piesă pentru care au filmat și un videoclip featuring regretatul Dan Spătaru.

„Mergeam cu taxiul de la aeroport la hotel într-una din primele dăți când am venit în România și era un cântec la radio, ‘Drumurile noastre’” a relatat Jan. „L-am întrebat pe șofer ce cântec este. Ne-a plăcut foarte mult pentru că sună foarte vesel, asemănător cu muzica BZN. L-am întrebat cine cântă și ne-a spus că este un cântăreț celebru”, a continuat el. Artiștii au recunoscut că nu știau la acel moment semnificația versurilor. Cei doi invitați au cântat refrenul cântecului în română, recunoscând la Magic FM că nu este o limbă ușoară.

„Iubim foarte mult România pentru că oamenii sunt foarte prietenoși” au spus ei. Artiștii au mărturisit că încă mai au emoții atunci când urcă pe scenă: „Trebuie să faci o treabă bună, un concert bun, așa că ești un pic neliniștit, dar, după câteva cântece, emoțiile dispar”.

Cei doi cântăreți le-au oferit și un sfat tinerilor artiști: „Am început cu trupa noastră cu mulți ani în urmă și, în primii zece ani, nu am avut succes. În ultimii 30 de ani am avut mult succes și continuăm să avem. Nu renunțați, încercați să ajungeți în vârf! Urmați-vă inima!”.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here