Trupa Vunk atacă politicienii şi autorităţile bisericeşti în cea mai recentă melodie a lor

Cornel Ilie spune că a scris cântecul fiind revoltat de reacţia Bisericii la opiniile celor care protestau că a sfinţit o televiziune cu un “trafalet”, dar şi de ipocrizia de care dau dovadă înaltele feţe bisericeşti în raport cu credinciosii, deci şi în raport cu el.

Vunk - Ne facem auziti“Există o limită pe care spunem mereu că au atins-o cei din politica românească. Cu fiecare an, cu fiecare partid şi cu fiecare campanie electorală, limitele astea sunt din ce în ce mai depăşite, dar numai spre mai rău.

Mai nou, Biserica Ortodoxă Română se ia la întrecere cu ipocrizia, lăcomia şi aroganţa politicienilor şi îşi face de râs credinciosii, printre care mă număr şi eu. Cred prea tare în Dumnezeu ca să nu cred că Patriarhul nostru este cel mai nepotrivit exemplu de credinţă şi bunătate pentru români.

Eu, ca alte milioane de români, simţim să ne facem auziţi. Este momentul nostru, al celor care credem în România”, spune Cornel Ilie.

Cântecul “Ne facem auziţi” a fost prezentat publicului pentru prima dată vineri seară, în cadrul Romanian Music Awards unde VUNK a primit premiul pentru trupa rock a anului.

Versiunea de studio a piesei include nume mari din muzica românească, din toate generaţiile, ca un semnal că toţi artiştii au puterea să se facă auziţi şi să-şi mobilizeze publicul pentru o schimbare: Român(Zdob şi Zdub), Aylin, Alina Eremia, Nicole Cherry, Gabriel Cotabiţă, Loredana, Mihai Georgescu (Bere Gratis), Sisu.

Videoclipul piesei “Ne facem auziţi” – care se anunţă unul incomod pentru politicieni şi Biserică – va fi lansat în cursul acestei săptămîni. La filmările videoclipului, liderul trupei VUNK, Cornel Ilie, a povestit pe larg culisele acestui cântec.

VUNK va susţine în această toamnă cel mai mare concert al carierei lor,VUNK în Oraşul Minunilor, o poveste rock care implică desfăşurări masive de forţe, sunet surround, experienţe multi senzoriale şi participarea directă a spectatorilor prin intermediul tehnologiei.

Concertul VUNK în Oraşul Minunilor are loc pe 3 octombrie la Sala polivalentă. Biletele sunt disponibile în reţelele Diverta, Germanos, Orange, Vodafone, la ghişeele Poştei Române, la casa de bilete a Sălii Palatului şi online.

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here