sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăȘTIRITudor Turcu: „Muzica şi pictura au fost şi sunt de nedespărţit în...

Tudor Turcu: „Muzica şi pictura au fost şi sunt de nedespărţit în sufletul meu“

Cu 3 zile înainte de finala selecţiei naţionale Eurovision împlineşte 33 de ani, vârstă la care Tudor Turcu îşi împarte viaţa între muzică şi pictură. Iar dacă în 2013 a reuşit calificarea în finala naţională cu melodia Hello – când a cântat şi a pictat pe scenă – anul acesta speră să câştige inimile românilor cu piesa Save Us, semnată de Gabriel Huiban.

Tudor Turcu

Născut în inima ţării, la Mediaş, Tudor mărturiseşte că s-a apropiat de muzică mai târziu decât alţi artişti, la vârsta de 19 ani, în primul an de facultate. Era şi perioada în care avusese prima expoziţie de pictură. „Eram tânăr student la Arte, în Sibiu, când muzica rock m-a cucerit definitiv”, îşi aminteşte el. Anii au trecut, iar experienţele şi participările la diverse concursuri de muzică şi pictură i-au conturat drumul în cariera artistică.

„Muzica şi pictura au fost şi sunt de nedespărţit în sufletul meu. După 12 ani de experienţe, am participat la preselecţia concursului X Factor, iar după 6 luni de etape grele, dublate de încurajările publicului care m-a îndrăgit, am reuşit performanţa de a câştiga Marele Premiu, în decembrie 2012. A urmat selecţia naţională Eurovision 2013, unde am ajuns în finală cu melodia Hello, chiar de la prima participare. Tot ce am reuşit să fac în muzică datorez publicului care m-a încurajat şi susţinut tot timpul”, îşi descrie Tudor parcursul de până acum.

În ultimii 2 ani, Tudor Turcu declară că a muncit şi munceşte din greu pentru pregătirea primului său album muzical şi a primei expoziţii proprii de pictură contemporană. „Printre cei care m-au inspirat în pictură se numără artişti cu o forţă de expresie extraordinară, deschizători de drumuri ca Gustav Klimt, Ilja Repine şi noua revelaţie a artei româneşti contemporane, Adrian Ghenie”, dezvăluie artistul.

În ceea ce priveşte piesa Save Us, care l-a propulsat în rândul celor 12 calificaţi în finala Eurovision România din 8 martie, difuzată în direct la TVR 1, Tudor Turcu declară: „Cred în melodie,cred în muzica bună, cred în oameni, cred în muzica ce ne salvează, cred în mesajul ce îl transmite. Îmi doresc ca voi, prieteni, să simţiţi la fel şi să îmi acordaţi încrederea de a reprezenta cu onoare România la faza internaţională Eurovision de la Viena. Mulţumesc tuturor celor care m-au format, încurajat şi susţinut, care au crezut în mine”.

Liviu Andrei
Liviu Andreihttps://www.traiestemuzica.ro
Lucrează în vânzări de mai bine de 10 ani și este pasionat de IT. El a încercat să îmbine utilul cu plăcutul și în anul 2013 a inființat, alături de Iulian Ioncea, site-ul trăieștemuzica.ro. Printre proiectele lui se mai regăsește și site-ul newspack.ro. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.