Vedetele, deranjate de momentul cu manele de la Premiile Gopo! Aurelian Temişan şi Mihai Mărgineanu, cei mai vehemenţi

Seara zilei de 19 martie trebuia să fie cel mai important moment pentru cinematografia din ţara noastră, deoarece Teatrul Naţional Bucureşti a găzduit cea de-a 13-a ediţie a Premiilor Gopo.

Din păcate, cel mai important eveniment cinematografic din România a fost umbrit de un moment care a fost pus în scenă la cererea specială a organizatorilor. La un moment dat, pe scenă a urcat formaţia Kana Jambe, impresariată de Dan Bursuc, unul dintre cei mai cunoscuţi manelişti din România. Printre manelele cântate, cei de la Kana Jambe au interpretat, în stil propriu, piesa „Bohemian Rhapsody“, a formaţiei Queen.

Întregul moment i-a iritat pe mulţi dintre cei prezenţi, dar şi pe cei care au urmărit evenimentul din faţa televizorului, iar cei mai vehemenţi au fost Aurelian Temişan şi Mihai Mărgineanu.

„În seara asta am trăit un moment ruşinos. Eram în faţa televizorului, dar tot ruşine am simţit. Să ai pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti derularea premiilor Gopo, un festival de elită, în sala mari scenarişti, regizori, producători, oameni de televiziune, mari actori ai ţării şi să asculţi un burtos în maiou alb, căruia îi mai lipsea doar grătarul, cântând manele… e total ruşinos. Această asociere a primei scene a ţării, TNB, cu Gala Premiilor prestigiosului Festival de renume internaţional, Gopo, şi actul de subcultură creat, îmi lasă un gust amar şi mă oripilează. Atât am avut de spus“, a scris Aurelian Temişan pe Facebook.

„Aseară, la Gopo, organizatorii au adus pe scenă o trupă de manele. Aseară, la Premiile Gopo, cel mai cu ştaif eveniment al culturii cinematografice româneşti, organizatorii au adus pe scenă o trupă formată din niste rromi plinuţi şi cu ‘maiouri’ peste burţi burduşite care au ‘făcut un program’ de manele. Aseară la Premiile Gopo am văzut vârfuri ale culturii noastre aplaudând stingheri şi din bun simţ o trupă de manelişti. I-am simţit stingheri şi speriaţi, ca pe timpul comunismului când trebuia să aplauzi ca să te vadă securistul cum că nu eşti retrograd şi destabilizator. Aseară la Premiile Gopo, văzând atâta subcultură injectată în cultură m-am convins că România este în metastază stadiul final şi că nu mai apucăm nici tratamentul paleativ. Mulţumim domnului Tudor de la Giugiu şi lu’ doamna“, a fost mesajul lui Mihai Mărgineanu.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here