VIDEO Alexandra Ungureanu a lansat un nou proiect pop simfonic

Alexandra Ungureanu a lansat, alături de Nora Denes Symphonical, un nou videoclip, primul din cadrul proiectului pop-simfonic “Music in progress”. Campania muzicală este prima de acest fel din România şi îşi propune să spună povestea unor locaţii turistice unice în ţară.

Alexandra UngureanuIniţiativa este susţinută muzical de câteva piese pop, orchestrate într-un mod cu totul original, într-o manieră simfonică. Lansarea videoclipului “Deja vu II” are loc în trei locaţii diferite: Bucureşti, Cluj-Napoca, într-un eveniment organizat de hairstilistul Ramona Mîndru şi la Baia-Mare, acolo unde au avut loc filmările.

Lansarea videoclipului marchează o premieră atât în cariera artistului, cât şi pe piaţa muzicală din România. “Am anticipat faptul că şi la noi începe să se poarte fusionul muzicii moderne şi cel al muzicii simfonice, care cred că va deveni, în scurt timp, un trend şi în România. Am ales piese moderne, care mie îmi plac foarte mult, pe care, prin prietenia cu Nora, care deja gândise un proiect de acest fel pentru scenă am reuşit să le orchestram în această variantă, simfonică”, a spus Alexandra Ungureanu.

“Music in progress” este primul proiect pop simfonic independent din România şi a fost realizat alături de orchestra “Nora Denes Symphonical”, formată din muzicieni profesionişti, dascăli şi elevi ai Liceului de Artă din Baia Mare.

Alexandra Ungureanu

“A fost o mare provocare pentru mine, pentru că e o zonă clar elitistă din punct de vedere muzical, mai ales pentru cei veniţi din muzica uşoară. Un timbru apreciat în zona pop, nu înseamnă o reuşită sigură în zona clasică. Mi-am dorit să încerc şi sper că am reuşit să fac ceea ce ştiu eu mai bine, să transmit emoţie”, a mai spus Alexandra.

Piesa pentru care a fost filmat videoclipul este “Deja vu II”, o reinterpretare a melodiei cântată în varianta originală de Ami şi Grasu XXL. “M-am jucat cu temele principale şi le-am prelucrat, într-o manieră simfonică. Am considerat că rapul conţine un mesaj foarte puternic, dar care poate intra mai bine în urechea ascultătorului dacă îl transformăm în linie melodică originală. Am încercat practic să reinventăm melodia”, a spus Nora Denes, producătorul muzical.

Filmările videoclipului “Deja vu II” au avut loc în luna aprilie, în centrul istoric al municipiului Baia Mare. Videoclipul spune povestea unei călătorii pe bicicletă, prin care Alexandra descoperă frumuseţea unor oameni şi locuri din oraş, mai puţin cunoscute publicului larg.

Videoclipul a fost regizat de Paula Oneţ, în colaborare cu Andrei Toth. Paula Oneţ este un tânăr regizor cu performanţe în cinematografia internaţională şi este cunoscută pentru filmul “După fel şi chip”, prezent în selecţia oficială la festivaluri precum: Karlovy Vary, Zagreb, Cannes sau TIFF.

“Prin acest videoclip invităm lumea la o plimbare de pe bicicletă pe scenă, un drum presărat de instrumentişti şi însoţit de acorduri muzicale care transpun un hit, într-un beat. De multe ori ascultăm muzica în timp ce ne deplasăm dintr-un loc în altul sau ne plimbăm. Ce ar fi dacă acest ritm interior ar deveni dintr-o data vizibil? În fond şi la urma urmei, de pe bicicletă pe scenă nu este decât un pas, o dată ce bucuria de a cânta este prezentă”, a spus regizorul Paula Oneţ.

“Deja vu II” este primul dintr-o serie de patru videoclipuri care vor fi lansate în cadrul proiectului “Music în progress” pe parcursul întregului an.

Campania muzicală “Music în progress” s-a născut în urma unui concert tematic, care a avut loc la Baia Mare. Piese precum “Rolling in the deep”, “Stay”, “Material Girl”, “Enjoy the silence” sau “Billie Jean” au fost interpretate de profesorii Liceului de Arte din Baia Mare, alături de de Nora Denes şi Alexandra Ungureanu, în variantă 100% simfonică. Concertul s-a bucurat de un real succes, fiind pentru prima oară când o orchestră din România a abordat hituri internaţionale ale muzicii uşoare.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here