VIDEO Avioanele personale ale lui Elvis Presley, scoase la licitaţie

Cele două avioane personale ale lui Elvis Presley, al căror interior a fost decorat chiar de regele rock’n’roll-ului, vor fi scoase la licitaţie, de casa Julien’s Auctions, care estimează că acestea vor fi vândute pentru peste 10 milioane de dolari.

Avion Lisa MarieAeronavele, botezate “Lisa Marie” şi “Hound Dog II”, vor fi puse în vânzare împreună, iar casa de licitaţii Julien’s Auctions din Beverly Hills estimează că vor fi vândute pentru o sumă cuprinsă între 10 şi 15 milioane de dolari. Cele două avioane nu mai sunt capabile de zbor, dar au fost expuse şi au putut fi admirate la Graceland, reşedinţa din Memphis a lui Elvis Presley, în ultimii 30 de ani.

Elvis Presley a cumpărat avionul Convair 880 de la compania Delta Air Lines în 1975 pentru 250.000 de dolari, cu doi ani înainte de a muri. Cântăreţul a botezat avionul “Lisa Marie”, după numele fiicei sale. Presley a cheltuit peste 300.000 de dolari pentru reamenajarea interiorului aeronavei, care a fost dotată cu un dormitor, o cameră de conferinţe, un bar şi un sistem video conectat la patru televizoare. Avionul a fost vopsit în roşu, alb şi albastru şi are inscripţionat motto-ul “TCB” (Takin’ Care of Business) pe coadă.

Cel de-al doilea avion, care are o capacitate de transport de până la zece persoane, “Hound Dog II”, un model Lockheed Jetstar, a fost cumpărat de cântăreţ tot în 1975, pentru 900.000 de dolari. Aeronava Convair, care are patru motoare, putea transporta 28 de pasageri şi avea o autonomie de zbor de 4.800 de kilometri. Elvis Presley prefera să călătorească noaptea. Doar 65 de aparate Convair 880 au fost produse, în perioada 1959 – 1962.

Cumpărătorul care va achiziţiona cele două avioane are şi opţiunea de a cumpăra câţiva acri de teren lângă Graceland, pentru a expune aeronavele, fără vreo legătură cu muzeul dedicat cântăreţului american.

Administratorii averii lui Elvis Presley au o înţelegere cu actualul deţinător al celor două avioane, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, iar contractul urmează să expire la sfârşitul lunii aprilie.

Licitaţia se desfăşoară începând de vineri până pe 2 februarie, ofertele sigilate, însoţite de o procură scrisă de la ofertanţi, putând fi trimise în această perioadă la casa de licitaţii Julien’s Auctions. Niciun licitator nu va ştii ce sumă a licitat un alt participant la această licitaţie, potrivit informaţiilor postate pe site-ul Julien’s Auctions.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here