VIDEO Corul Gregorian, mesaj pentru fanii din România: „Vă aşteptăm la concert“

Mesajul călduros al celebrilor Gregorian nu întârzie să apară. Minunatul cor de cant Gregorian (modern) te astepata la concert pe data de 16 mai, la Sala Palatului, de la ora 20.00.

Amelia BrightmanPorţile se vor deschide începând cu ora 19.00! Între timp, evenimentul de la Bucureşti a fost marcat şi pe site-ul oficial al celor de la Gregorian.

De asemenea, Amelia Brightman, sora mai tânără a celebrei soprane de classical crossover Sarah Brightman, soseşte la Bucureşti cu prilejul concertului Gregorian, proiect din care artista face parte. Alături de Amelia va mai urca pe scenă şi Narcis Iustin Ianau, finalistul primului sezon al show-ului “Românii au talent”, acesta fiind primul concert Gregorian din România şi ultimul, totodată, pentru o lungă perioadă de timp. Frank Peterson a decis ca acest proiect să ia o pauză pe termen nelimitat, sperând să revină cu un album super peste câţiva ani.

La început, Gregorian a fost mai mult un grup de orientare pop, ce a luat fiinţă “din vena” proiectului new age, ambient-downtempo-Enigma. Sub acest concept au înregistrat albumul Sadisfaction cu voci aduse de la The Sisters of Oz: Susana Espelleta (soţia lui Frank Peterson de la acea dată) şi Birgit Freud. Oricum, a fost singurul album în acest stil, ce după ani a condus la ceea ce mulţi dintre noi cunoaştem: albumele Masters of Chant.

În 1998, Peterson şi echipa lui formatată din Jan-Eric Kohrs, Michael Soltau and Carsten Heusmann au reinventat proiectul, de data aceasta hotărându-se să pasesca pe zona cântecelor în stil Gregorian. Selecţia cântecelor era foarte strictă. Pentru fiecare album piesele au fost atent selecţionate, aceasta pe lângă melodiile compuse de Jan-Eric Kohrs, Amelia Brightman şi Carsten Heussman. Doisprezece vocalişti au fost angajaţi să înregistreze piesele într-o atmosferă bisericească, pentru că sunetul să fie unul cât mai aproape de adevăr.

“Masters of Chant” a ajuns la finalul poveştii, Gregorian punând punct celor 10 volume muzicale, un incredibil succes peste tot în lume, un întreg marş triumfal pe care au ales să îl celebreze printr-un turneu emoţionant, turneu ce se va opri şi la Bucureşti.

Cu vânzări de peste 10 milioane de albume, premiat cu Aur şi Platină în 18 ţări, producătorul Frank Peterson, creierul Gregorian, este în mod cert unul dintre cei mai prolifici artişti germani.

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here