Woodkid o acuză pe Shakira de plagiat

Cântărețul francez Woodkid îi reproșează solistei columbiene Shakira că s-a inspirat dintr-unul din primele sale clipuri, ‘Iron’. ‘Dare (la la la)’, destinat apropiatei Cupe Mondiale de Fotbal, este în colimatorul lui Woodkid, care a observat multe asemănări cu videoclipul său, relatează metronews.fr.

Shakira

Folosirea drapelului, alergări în noroi, cai — artistul a comparat clipurile imagine cu imagine. ‘În mod normal aș fi zâmbit și aș fi fost chiar flatat dacă era un clip adevărat al Shakirei și nu o reclamă la firma Danone’, a scris el pe pagina de Facebook.

Videoclipul, în care apar de câteva ori partenerul cântăreței, Gerard Pique, și fiul lor, Milan, este sponsorizat de o marcă de iaurt al companiei de produse lactate. Internauții remarcaseră deja numeroase asemănări între cele două clipuri, în timp ce alții spun că ‘Shakira nici nu știe cine este Woodkid, Shakira zâmbește și oamenii care zâmbesc nu ascultă un depresiv în agonie’.

Și în 2010 artista columbiană a fost acuzată de plagiat în cazul piesei ‘Waka waka’, inspirată dintr-o melodie a grupului camerunez Zangalewa, deși a susținut multă vreme că ideea i-a venit când se plimba pe plajă. Posesorii drepturilor de autor asupra piesei au fost despăgubiți atunci după un acord cu Sony, amintește metronews.fr.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here