„Călugăriţa: Misterul de la mânăstire“ a posedat box office-ul românesc

O producţie New Line Cinema filmată în întregime în România, „The Nun“ („Călugăriţa: Misterul de la mânăstire“) prezintă un nou şi terifiant capitol al universului „The Conjuring“ semnat de James Wan, un thriller horror care odată cu premiera sa pe marile ecrane din ţară a doborât o impresionantă serie de recorduri, după ce a fost vizionat în doar câteva zile de 91.233 de spectatori şi a generat încasări în valoare de 1.811.798 de lei.

Noul thriller supranatural a provocat publicul la o întâlnire plină de adrenalină şi fiori cu demonul Valak şi a devenit, astfel, cea mai bună lansare a unui film horror pe marile ecrane din România şi totodată cea mai bună lansare a unui film Warner Bros. din cinematografe în 2018, acestea fiind doar câteva dintre cele mai notabile realizări în materie de recorduri.

„The Nun“ („Călugăriţa: Misterul de la mânăstire“), care şi-a propus să readucă teroarea în cinematografe, este regizat de Corin Hardy şi produs de James Wan, alături de Peter Safran, cel din urmă fiind responsabil de toate filmele din franciza „The Conjuring“. Noul film horror descoperă originile demonului Valak, care şi-a făcut simţită prezenţa malefică pentru prima oară în „The Conjuring 2“.

Atunci când o tânără călugăriţă de la o mânăstire din România se sinucide, un preot cu un trecut zbuciumat şi o măicuţă novice sunt trimişi de Vatican să investigheze cauzele. Împreună trebuie să descopere secretul profan care ameninţă abaţia. Riscându-şi vieţile, credinţa şi chiar sufletele, aceştia se vor confrunta cu forţa malefică a calugăriţei demonice, pe care publicul a mai văzut-o în filmele „Trăind printre demoni”. Toate acestea vor transforma mânăstirea într-un câmp de luptă îngrozitor între cei vii şi cei blestemaţi.

În filmul „The Nun“ („Călugăriţa: Misterul de la mânăstire“) joacă actorul nominalizat la Premiile Oscar, Demian Bichir, în rolul Părintelui Burke, Taissa Farmiga, în rolul Maicii Irene, şi Jonas Bloquet, în rolul unui sătean de-al locului, Frenchie. Distribuţia îi include şi pe Charlotte Hope, în rolul Măicuţei Victoria, de la mânăstire, pe Ingrid Bisu, în rolul Măicuţei Oana, şi pe Bonnie Aarons, în rolul personajului principal.

Hardy a regizat „The Nun“ („Călugăriţa: Misterul de la mânăstire“) după un scenariu scris de Gary Dauberman şi o poveste de James Wan şi Dauberman. Richard Brener, Walter Hamada, Dave Neustadter, Dauberman, Michael Clear şi Todd Williams au fost producătorii executivi.

Lui Hardy i s-au alăturat Maxime Alexandre, director de imagine, Jennifer Spence, designer de producţie, editorii Michel Aller şi Ken Blackwell şi designerul de costume Sharon Gilham. Muzica a fost compusă de Abel Korzeniowski.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here