Cântăreți de top din Republica Moldova care au cucerit lumea

Republica Moldova, această țară micuță aflată peste Prut, la granița României, a dat lumii cântăreți, artiști și formații ce au cucerit mapamondul. Au trecut granițele și au ajuns populari în România, Rusia, Ucraina, Germania, Canada, Franța și multe altele.

În ultima decadă, numeroase proiecte muzicale au pornit din Republica Moldova.

Unul dintre cele mai mari și renumite este Carla’s Dreams. A fost înființat pe 20 ianuarie 2012. Se spune că nume.le vine de la Karla, un personaj masculin din romanele autorului John le Carré. Trupa a devenit cunoscută prin cântecele lor, dar și prin stilul lor unic de a se prezenta în fața publicului. Solistul trupei are mereu fața vopsită, purtând hanorac și ochelari de soare.

Carla’s Dreams are un stil unic de a se exprima prin muzică. Folosesc un argo personalizat. Melodiile lor au ajuns în topurile muzicale locale și la nivel mondial, adunând sute de milioane de vizualizări inclusiv pe YouTube.

Dan Bălan este unul dintre cei mai renumiți cântăreți din Republica Moldova. A fost unul dintre membrii cunoscutei trupe O-Zone, care a cucerit publicul cu piesa ”Dragostea din tei”, în 2000. Dan Bălan a continuat să dezvolte propriul proiect solo, iar în 2010 a ajuns în topuri cu melodia ”Chica Bomb”. Piesa a fost un succes și a intrat în topurile din Germania, Marea Britanie, Danemarca, România și multe altele.

În prezent, Dan Bălan cucerește publicul din Europa de Est, din Rusia și Ucraina, fiind și judecător la Vocea Ucrainei.

Sasha Lopez (Sergiu Istrate) este un muzician, compozitor, DJ și producător originar din Republica Moldova. A început să învețe muzică încă din copilărie, iar la 17 ani a devenit DJ profesionist.

În 2006, a început proiectul Studio One alături de DJ Nash. Studio One a reușit să aibă mare succes, trecând granițele României. Single-ul „Everytime” a intrat rapid în topurile muzicale internaționale și a fost inclus în celebra compilație Ministry of Sound în 2008. Cel de-al doilea single al lui Sergiu – „All My People”, a devenit cel mai popular cântec românesc la sfârșitul anului 2011, potrivit Mediaforest România. Ulterior, a ajuns pe locul 1 în peste 20 de țări din Europa, Canada, America Latină și Asia. În 2012, Carnavalul de la Rio a fost deschis cu acest cântec.

Irina Rimes este o vestită cântăreață și compozitoare din Republica Moldova. Aceasta a devenit populară începând cu 2012, an în care a participat la un concurs muzical național.

În 2016 și-a relansat cariera muzicală cu piesa ”Visele”, care a ajuns pe locul 1 în topurile radio din România. Au urmat și alte hituri, care au făcut-o celebră pe Irina Rimes, cu peste 200 de milioane de vizualizări pe YouTube. De asemenea, Irina a scris numeroase versuri de piese pentru alți artiști români celebri, printre care Inna, Alina Eremia sau Antonia.

Irina Rimes a fost jurat la Vocea României, un faimos concurs de voci organizat în România și difuzat de ProTV.

Olga Verbițchi, o tânără din Chișinău, a devenit cunoscută atât în ​​Moldova, cât și în România. În 2016 d a câștigat concursul X Factor din România. Deși nu credea că va putea trece de audiții, adolescenta a reușit să topească inimile a milioane de oameni.

După succesul răsunător și trofeul „X Factor” România, Olga Verbițchi a lansat primul single din carieră „Prietena ta”, iar videoclipul a adunat peste 100 de mii de vizualizări în mai puțin de 24 de ore.

Lista cântăreților de top din Republica Moldova este mereu deschisă așa cum și cum și lista casino online Moldova este mereu actualizată. Divertismentul va fi mereu la înălțime, indiferent că vorbim de muzică, filme, jocuri și jocuri de noroc. Distrați-vă mult!

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here