CES 2016: Vinilurile devin portabile cu noul pick-up premium de la Sony

Sony a lansat un nou pick-up premium care le permite posesorilor de discuri de vinil să se bucure de piesele lor preferate la o calitate remarcabilă, chiar și atunci când sunt pe drum.

Sony

În premieră mondială, Sony PS-HX500 permite convertirea colecției de viniluri a utilizatorilor în fișiere digitale la o calitate High-Resolution Audio (echivalentă standardului DSD).

Creat special pentru iubitorii de muzică, fiecare element al PS-HX500 este gândit pentru a oferi cea mai bună calitate posibilă a sunetului și pentru a trata vinilurile cu respectul pe care acestea îl merită. De la un nou tip de braț, până la platanul turnat și plinta însăși, fiecare componentă a beneficiat de atenție specială pentru a oferi o experiență muzicală extraordinară.

Brațul drept asigură un echilibru stereo excelent. Brațul include și un cap rotunjit care minimizează rezonanța, pentru o reproducere sonoră pură. Un dispozitiv anti-alunecare este încorporat în asamblarea brațului, alături de un sistem de direcție a acestuia. Un cartuș magnetic mobil este inclus pentru ajustarea balansului.

PS-HX500 are un platan turnat din aluminiu și este pus în mișcare de o curea alimentată de un motor în două viteze. O plintă acustică de 30 de milimetri, cu densitate ridicată, este montată alături de un nou model de preș de cauciuc de 5 mm și patru picioare de izolare. O abordare clasică a designului de pick-up-uri, după ani și ani de experiență în domeniu, a condus la realizarea unui model care-i poate mulțumi și pe cei mai exigenți entuziaști ai muzicii.

Entuziaștii discurilor se confruntă uneori cu perspectiva unor fișiere digitale inferioare discurilor analogice, atunci când se află în mișcare. PS-HX500 vine cu un convertor DSD nativ de o înaltă calitate care oferă utilizatorului opțiunea de a copia muzica de pe discurile analogice preferate pe PC, în format digital, la o calitate până la standardul High-Resolution Audio. Acesta le permite utilizatorilor să asculte muzica de pe discurile de vinil la aceeași calitate pe un PC compatibil, un player audio sau chiar în mașină. Pick-up-ul vine cu un preamplificator integrat care se poate conecta direct la un amplificator extern pentru o experiență auditivă high-fidelity în propria locuință.

PS-HX500 este primul pick-up care suportă DSD cu rată de eșantionare simplă și dublă (5.6MHz/1bit, 2.8MHz/1bit), un format audio foarte puternic care va reproduce melodiile cu acuratețe și muzicalitate naturală. Mai mult, procesul de conversie AD poate oferi alegerea calității fișierului digital de la WAV la High-Resolution Audio, cu frecvențe mai mari de sampling și bitrate prin DSD cu rata de eșantionare dublă. Utilizatorii pot astfel nu doar să se bucure de discurile lor oriunde ar merge, dar le pot și aprecia la o calitate superioară.

Utilizând aplicația de PC pentru PS-HX500, un disc de vinil poate fi convertit ușor în fișiere High-Resolution Audio pe PC-ul utilizatorului și editat în post-producție. Aplicația se descarcă simplu, iar procesul de înregistrare este facil, fiind necesară conectarea pick-up-ului la computer. Piesele pot fi ulterior editate, etichetate, decupate sau combinate împreună, permițându-le utilizatorilor să fie cu adevărat creativi cu muzica lor.

PS-HX500 va fi disponibil în Europa din aprilie 2016, la prețul recomandat de €500.

Citeste si despre:

Snap!, Mc Dylma & Dj Pappa M noile nume anunțate la We Love Music Festival
S-a confirmat! Faydee va urca pe scena We Love Music Festival!
Vocea de aur a Greciei, Αlkistis Protopsalti, revine la Bucureşti pe 30 martie
Șuie Paparude, Timpuri Noi și Iedera, primele trupe anunțate la OLD BLACKS Rock & More Festival!

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here