Cinci scurtmetraje românești la Dracula Film Festival

Cinci scurtmetraje românești vor rula în competiția pentru trofeul Vlădutz, acordat de Dracula Film Festival, care va avea loc în perioada 7 – 11 octombrie la Brașov.

DFF 2015 - afis dracula film festival

„Începem să avem comedii negre, cu umor, filme făcute de o generație foarte tânără, unii încă studenți, regizori care dau dovadă de o maturitate admirabilă în ceea ce privește abordarea scenariului și lucrul cu actorii. Sunt filme diverse, dar le unește dorința de a explora zone pe care cinematograful românesc nu le frecventează: thrillerul psihologic („În ataș“), spațiul cosmic („Omulan“), viața de student cu toate incidentele și substanțele aferente („Închirirez mansardă, rog seriozitate“), o revizitare artistică a unui trecut crâncen („Black Friday“) și un sfârșit abrupt și poetic al copilăriei („Vacanță la țară“)“, a spus Cristi Mărculescu, selecționerul festivalului.

Dracula Film Festival este singurul festival de gen din România care are o competiție de scurtmetraj autohton. De asemenea, în cadrul Dracula Film Festival va avea loc proiecția primului film românesc 3D, „Dopul scuză mijloacele“, care este o comedie neagră despre un nefericit ce rămâne blocat într-o gaură de canal care le oferă concetățenilor ocazia de a a-și reevalua viețile, societatea și prioritățile. Între Kafka și Caragiale, fabula SF a lui Mihai Ionescu este unul dintre cele mai interesante și copioase scurtmetraje autohtone.

Proiecția 3D a filmului va avea loc la Cinema One, duminică, 11 octombrie, și va fi urmată de o sesiune Q&A cu regizorul filmului, Mihai Ionescu, și Eugen Kelemen, post-production manager.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here