Cum a fost la RED BULL RE:VERS 2020

RedBull re-VERS 2020 venue

Desfășurată anul acesta 100% online, competiția de improvizație Red Bull re:VERS 2020, aflată la ediția cu numărul 2 în România, a venit cu multe momente incendiare, multe surprize la pachet și un nou campion: rapperul devean Motanu’.

Reprezintă DevaFlow, Subcarpați, SR71, Freestyle Family, OFC România și este una dintre tinere speranțe ale underground-ului românesc. „Am câștigat pentru că m-am gândit la fiica mea tot battle-ul. Are 3 ani jumătate, o cheamă Zia (care e jumătate din poezia vieții mele) și o iubesc din tot sufletul meu. Ea e tot scopul meu, pentru care mă duc să fac tot ce fac. Am luat un pic mai în serios finala, am fost atent la fiecare greșeală, fiecare secundă pierdută…. Nu m-am așteptat să câștig […] Ăsta a fost avantajul meu, că nu m-am culcat pe-o ureche la final”. Freestyler fără egal, Motanu’ a trecut printre gloanțele atacurilor verbal de la re:VERS, și-a ascuțit ghiarele și a atacat decisiv. Dacă-ai ratat finala Red Bull re:VERS 2020, o poți vedea în întregime pe Facebook!

La Red Bull re:VERS s-au bătut anul acesta nume sonore ale scenei de battle MC, dar și debutanți plini de cuaj. PIETONU’, OLINIUTZĂ, BRELOC, CHOB, GEMINI JAXX, MCX WOODIE, XANDER, ZEHA, ADNEU, CORBU’, FUBUKI, JIGGY JVCK, MOTANU’, SERJ, PROTO și XO s-au luat la trântă în rime încingând la maxim spiritele. S-au înfruntat rând pe rând, și-au scos cele mai bune dume, au rănit orgolii, dar au și dat naștere unor momente memorabile, care-au făcut să explodeze tastaturile audienței online! Competiția a fost arbitrată cu maximă responsabilitate de Afo, antrenor și maestru de freestyle, Vlad Dobrescu, producător, MC, DJ și Ramona Dumitrescu, voce de radio. Arbitrul de ring a fost Deliric, iar beaturile pentru battles au fost responsabilitatea lui DJ Grigo.

„Anul ăsta am lucrat pe full profile Batalla de los Gallos (evenimentul gloval din care derivă Red Bull re:VERS), am adus rețeta de afară în România, am pus-o în practică și este efectiv startul. Anul trecut a fost un fel de teaser, dar tot așa, best of the best. Anul ăsta a deschis o poartă către noua generație de freestyle în România și eu sper ca oamenii să înțeleagă, și cum am zis-o și în timpul show-ului, sper să inspirăm și pe cei de acasă, pentru că e o pâine de mâncat și de aici.” (Afo)

Deliric @ Bull re-VERS 2020

“3, 2, 1, BAGĂ!…”  a fost strigătul de luptă care a dat startul tuturor meciurilor din cadrul competiției. În optimi au ieșit învingători din meciurile de freestyle de 60 de secunde: Pietonu’, (campionul Red Bull re:VERS 2020), XO, SERJ, MOTANU’, GEMINI JAXX, ADNeu, CORBU’ și Breloc și au trecut în sferturi, lăsându-și în urmă adversarii: FUBUKI, OLINIUTZĂ, JIGGI JVCK, MCx WOODIE, ZEHA, PROTO, XANDER și CHOB. Din sferturi s-au teleportat în finală greii: Pietonu’ (campionul en-titre), MOTANU’, GEMINI JAXX, BRELOC. S-au înfruntat în două runde consecutive: în runda 1 (120 sec., 4 cu 4), MCii au avut de urmărit un concept și s-a punctat coerența cu care s-au ținut cu dinții de el. În runda a 2-a (60 sec.), MCii au trebuit să improvize pe baza a câte 3 emoji-uri de căciulă.

Semifinala a venit cu două meciuri care-au ținut audiența sufletul la gură: PIETONU’ VS. MOTANU’ – maestru versus învățăcel, și GEMINI JAXX vs. BRELOC. MOTANU’ a reușit să-l detroneze pe Pietonu’, iar Breloc l-a eliminat cu o serie de punchlines sănătoase pe GEMINI JAXX. Pietonu’ și-a adjudecat locul 3 în timpul finalei mici cu GEMINI JAXX, în timp ce MOTANU’ a scos artileria grea și l-a mitraliat pe foarte talentatul Breloc în marea finală a competiției și a plecat acasă cu trofeul!

Motanu’ – winner Bull re-VERS 2020

„Îmi place că sunt o comunitate și se susțin și unul pe altul, chiar în timp ce te injură cineva să fii fanul lui, mi se pare foare zen și îmi place, e o disciplină foarte mișto.” – Vlad Dobrescu

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here