Descoperă care sunt brandurile care construiesc imaginea lui James Bond

Noua producţie „Spectre” înseamnă aventură, mister, eleganţă, risc şi relaxare. Care sunt brandurile care se alătură noii provocări cinematografice – cea mai scumpă din seria Bond – şi cum construiesc ele imaginea spionului perfect?

Spectre James BondJames Bond a cunoscut numeroase reîncarnări de-a lungul deceniilor, iar de la primul film produs de Ian Fleming în 1953 până la ultimul care poartă semnătura lui Sam Mendes, multe s-au schimbat. Ce a rămas, însă, constantă este pasiunea eroului pentru câteva branduri pe care le poartă cu sfinţenie: costumul Tom Ford, ceasul Omega, maşina Aston Martin etc.

James Bond, spionul atrăgător şi sofisticat, e cel mai bine definit de brandurile pe care le poartă consecvent, de la producţie la producţie. Pentru că fiecare nou film din seria Bond e o adevărată desfăşurare de forţe, sunt voci în lumea marketingului de la Hollywood care spun că alegerea sponsorilor este o olimpiadă în sine.

În ultimul Bond, „Spectre”, predomină aceeaşi eleganţă vestimentară care poartă semnătura casei Ford iar timpul curge ireversibil pe acelaşi cadran Omega, care costă în jur de 6.000 de dolari. În momentele de relaxare se bea o vodkă Belvedere (a fost lansată şi o ediţie limitată dedicată filmului) sau o bere Heineken (care e singura permisă la evenimentele oficiale de promovare), iar când tensiunea creşte la maximum e clar nevoie de o cupă de şampanie Bollinger.

Bineînţeles că Bond ţine legătura cu aliaţii şi îşi monitorizează duşmanul cu ajutorul telefonului Sony – compania este şi distribuitorul filmului. În plus, nicio maşină nu mănâncă mai repede pământul decât superbul Aston Martin DB10, un model care nu se mai găseşte de vânzare pe nicăieri şi a cărui valoare este estimată la 500.000 de dolari. La nevoie, eroul nostru se bazează şi pe un ţâfnos Jaguar C-X75, o maşină cu personalitate, care costă nici mai mult nici mai puţin de 1,2 milioane de dolari.

Dincolo de maşini şi gadgeturi, un bărbat ca Bond trebuie, totuşi, să arate impecabil. Iar pentru asta e folosită tehnologia de ras Gillette, companie care chiar se promovează acum prin „momente Bond”. Iar ca să impresionezi e nevoie şi de nota elegantă pe care o dau mănuşile Mulberry din piele neagră, moale.

Şi ca imaginea eroului să fie pe de-a-ntregul coerentă, acţiunea din noul film se petrece când în Mexico City, când în Roma, când în Marea Britanie. De altfel, în contextul lansării „Spectre”, brandul Visit Britain îi provoacă pe fanii seriei la un concurs în urma căruia pot câştiga o excursie în Marea Britanie de-a lungul căreia să experimenteze pe propria piele viaţa de spion şi supererou.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here