Filmul „Înainte să te cunosc“ intră în cinematografele din România pe 1 iulie

Inspirat de bestseller-ul cu acelaşi nume, publicat în anul 2012 de Jojo Moyes, filmul „Me before you“ („Înainte să te cunosc“) redă povestea unei tinere dintr-un oraş de provincie britanic care întâlneşte dragostea exact când şi unde se aştepta mai puţin.

me before you inainte sa te cunosc

Louisa Clark (Emilia Clarke) îşi pierde, pe neaşteptate, locul de muncă şi este nevoită să caute repede o soluţie, întrucât de veniturile ei depinde întreaga familie. Aşa că atunci când apare un job de îngrijitoare la un conac, nu stă prea mult pe gânduri şi acceptă. Astfel începe un alt capitol din viaţa ei, în casa lui Will Traynor (Sam Claflin), un fost bancher cu spirit de aventură, dar care, în urma unui tragic accident, s-a retras din viaţa socială şi ţine pe toată lumea la distanţă.

Deşi familia îi respectă toanele şi atitudinea caustică, Louise refuză să se lase dominată de ele şi face orice să îl „contamineze” cu pofta ei de viaţă şi pasiunea ei pentru aventură. Nu durează mult până când Will renunţă la rezistenţe şi între cei doi se înfiripă o legătură puternică, care le aprinde inimile mai ceva ca un foc.

Thea Sharrock, regizoarea peliculei, se bucură de o foarte bună reputaţie în lumea teatrului din Marea Britanie, iar producătoarea Karen Rosenfelt îşi aduce aminte amuzată că atunci când a cunoscut-o se aştepta să vadă o englezoaică tipică. „În schimb, ea s-a cufundat într-un fotoliu enorm, s-a aşezat picior peste picior şi în următoarea oră am avut o conversaţie bogată despre film, teatru, cărţi. Apoi am ajuns la subiectul specific al noului film. Mi-au plăcut umanitatea şi accesibilitatea ei, iar de aici până la a face filmul a fost doar un pas”, îşi aduce aceasta aminte.

„În principiu, aceasta este o poveste despre puterea dragostei şi cum te transformă ea. Avem aceste două personaje care, în mod normal, nu s-ar fi întâlnit vreodată… dar iată-le acum în acest context de unde începe povestea”, spune regizoarea Thea Sharrock. Profunda legătură dintre cei doi a fost gândită şi redată în cuvinte de apreciata scriitoare britanică Jojo Moyes, pornind de la propriul ei roman.

„E o poveste simplă şi complicată în acelaşi timp. Atât în roman, cât şi în scenariul ulterior, Jojo Moyes a reuşit să redea incredibil o situaţie emoţională dificilă, punându-ne faţă în faţă cu întreaga experienţă a cunoaşterii reciproce prin care trec cei doi, cunoaştere care îi va transforma radical”, spune Sharrock.

„Pentru mine e ca un vis, ideea asta că romanul meu creşte într-un film şi ajunge pe marele ecran”, afirmă autoarea, Jojo Moyes. Sharrock adaugă: „Jojo poartă cu sine de ceva vreme aceste personaje, mai ales pe Lou, aşa că a fost foarte important ca filmul să fie pe gustul ei”.

Filmul „Me before you“ („Înainte să te cunosc“) este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 1 iulie 2016, în format 2D.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here