Filmul „King Arthur: Legenda Sabiei“ este regele box office-ului românesc

După ce a generat venituri în valoare de 1.515.400 de lei şi un număr de 57.764 de spectatori încă din primele sale zile pe marile ecrane, „King Arthur: Legenda Sabiei“ a avut parte de un debut triumfător în box office-ul românesc, pe care l-a dominat indiscutabil.

king arthur box office romania lider

Aclamatul realizator Guy Ritchie își imprimă stilul dinamic noului film de aventură și acțiune „King Arthur: Legenda Sabiei“. Avându-l pe Charlie Hunnam în rolul principal, pelicula reprezintă o abordare iconoclastă a clasicului mit al lui Excalibur, urmărind traseul lui Arthur de pe străzile din Londinium și până la tron.

Când tatăl copilașului Arthur este ucis, unchiul său, Vortigern (Jude Law), preia conducerea regatului. Rămas fără dreptul din naștere la tron și fără să știe cine este cu adevărat, Arthur este nevoit să răzbată prin viață de unul singur, pe aleile întunecate ale orașului. Dar în momentul în care reușește să scoată sabia din piatră, viața sa se schimbă radical, el fiind forțat să-și recunoască adevărata obârșie.

Pe lângă Hunnam și Law, nominalizat la premiile Oscar, din distribuție mai fac parte și Astrid Bergès-Frisbey, Djimon Hounsou, nominalizat la premiile Oscar, Aiden Gillen și Eric Bana.

Guy Ritchie a regizat filmul după un scenariu scris de Joby Harold, Guy Ritchie și Lionel Wigram, pe baza unei povești de David Dobkin și Joby Harold. Pelicula este produsă de Akiva Goldsman, laureat al premiilor Oscar, Joby Harold, Tory Tunnell, Steve Clark-Hall, Guy Ritchie și Lionel Wigram. David Dobkin și Bruce Berman sunt producătorii executivi.

Din echipa creativă condusă de Ritchie fac parte directorul de imagine John Mathieson, nominalizat de două ori la premiile Oscar, scenografa Gemma Jackson, nominalizată la premiile Oscar, editorul de imagine James Herbert, designerul de costume Annie Symons și supervizorul efectelor vizuale Nick Davis, nominalizat la premiile Oscar. Muzica a fost compusă de Daniel Pemberton.

Warner Bros. Pictures prezintă, în parteneriat cu Village Roadshow Pictures, „King Arthur: Legenda Sabiei“, o producție marca Weed Road/Safehouse Pictures Production și Ritchie/Wigram Production. Pelicula este distribuită de compania de entertainment Warner Bros. Pictures și în unele teritorii de Village Roadshow Pictures.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here