luni, iulie 22, 2024
AcasăTIMP LIBERFOTO Andra Gogan şi Lucia Băduț, printre concurenţii care urcă pe scena...

FOTO Andra Gogan şi Lucia Băduț, printre concurenţii care urcă pe scena „Românii au talent“ în a doua semifinală live

Vineri, românii vor urmări spectacolul incredibil din cea de-a doua semifinală LIVE Românii au talent! Concurenții repetă pentru a încânta publicul cu momente extraordinare, iar jurații sunt gata de show!

Lucia Badut

Roro, Lucia Băduț, trupa HHF, Andra Gogan, Florin Zgăvârdici și Romafest sunt șase dintre semifinaliștii celei de-a doua ediții live. Toți au pregătit numere complexe și vor încerca vinerea aceasta să cucerească publicul și să obțină voturile necesare pentru a ajunge în marea finală.

La preselecții, dansatorul acrobat, Roro, a urcat pe scenă pe motocicletă și le-a stârnit tuturor curiozitatea. Și-a continuat numărul cu acrobații spectaculoase și a reușit să impresioneze juriul. Roro a practicat mult timp arte marțiale și a reușit să câștige medalii importante la campionate de karate. Deoarece sportul nu i-a adus prea multe beneficii financiare, concurentul a continuat cu dansul. A dansat mai întai în cluburi din București, însă a învățat cu adevărat ceea ce înseamnă un show în Coreea, unde a plecat fără să își anunțe familia.

Lucia Băduț a adus pe scenă, la preselecții, unul dintre cele mai emoționante momente de la Românii au talent. A cântat sublim melodia Once upon a December și l-a convins pe Florin Călinescu să apese butonul auriu, pentru a o trimite direct în semifinale. Lucia s-a născut cu deficiențe de vedere, iar primii ani de viață i-a petrecut la țară, la bunici, unde a mers și la grădiniță. Acolo, educatoarea îi citea poezii, iar ea le învăța imediat. A fost primul contact pe care l-a avut cu arta. Mai târziu, învăța diverse cântece pe care le cânta prietenilor ei. A absolvit facultatea de Psihologie și științele educației în Cluj-Napoca și a continuat cu un masterat în management, consiliere și asistență psihopedagogică.

Cei doi membri ai trupei HHF, Marius și Cornel, au cântat la preselecții o melodie hip-hop, compoziție proprie și au reușit să transmită perfect mesajul piesei. Marius este casier la un magazin alimentar și s-a simțit atras de rap încă din școala generală. Cornel livrează pizza și scrie versuri, primele rime făcându-le pe când avea doar 12 ani. Trupa HHF a apărut în 2013, după ce trei vecini și foști colegi de școală s-au hotărât să-și facă o trupă. Și-au ales numele trupei, Hip-Hop Ferentari, deoarece, spun ei, este controversat, iar acest gen muzical se naște din sărăcie. Au înregistrat 18 piese până în prezent, pe care le-au masterizat singuri cu tutoriale de pe internet.

Andra Gogan, tânăra care dă viață personajelor de desene animate precum doctorița Plușica sau prințesa Sofia a prezentat la preselecții un număr de step combinat cu street dance. Andra are 18 ani și este pasionată de muzică, dans, step, actorie, dar nu și-a neglijat niciun moment școala, fiind foarte bună la engleză și matematică. De mică a început să își câștige banii de buzunar. La 3 ani a început să cânte, urmând lecții de canto, la 7 ani a continuat cu step-ul, la 8 ani a început dansul sportiv de performanță, iar de la 10 ani face street dance și cursuri de chitară.

La 82 de ani, Florin Zgăvârdici a cucerit publicul și jurații la preselecții cu un număr amuzant, dar și plin de emoție. A cântat, acompaniat la clape de Constantin Bardan, melodia Ce mai faci, Maria? și a ridicat sala în picioare. Concurentul și-a început activitatea artistică între anii 1933-1954, când s-au înființat brigăzile artistice și grupurile satirice din țară, la Teatrul Național din Iași. A făcut parte dintr-un grup de teatru, iar din 1965 a fost numit actor – prezentator în cadrul Ansamblului Artistic Ciprian Porumbescu, Secția Estrada, Suceava. A câștigat mai multe medalii de aur și, de când a ieșit la pensie, și-a continuat activitatea la Casa Armatei din Iași, unde a participat la mai multe spectacole.

Ansamblul Romafest a adus pe scenă la preselecțiile Românii au talent un număr de percuție corporală plin de energie, reușind să facă un adevărat spectacol. Romafest este un ansamblu fondat în 2001, format din șapte băieți pasionați de dans. Grupul a participat la foarte multe spectacole, iar în 2007, în timpul unui show la Sala Palatului din București, cei șapte au fost remarcați de un reprezentant al Cirque du Soleil, care le-a propus să danseze în cadrul celebrei companii. Băieții nu au nevoie de muzică, deoarece o aduc ei pe scenă în timp ce dansează.

Liviu Andrei
Liviu Andreihttps://www.traiestemuzica.ro
Lucrează în vânzări de mai bine de 10 ani și este pasionat de IT. El a încercat să îmbine utilul cu plăcutul și în anul 2013 a inființat, alături de Iulian Ioncea, site-ul trăieștemuzica.ro. Printre proiectele lui se mai regăsește și site-ul newspack.ro. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.