Genuri muzicale pe care toți jucătorii ar putea să le îndrăgească

Cauți muzică nouă și ești în pană de idei pentru că playlist-ul tău e mereu același? Te-ai gândit vreodată la muzica pentru jocuri video? Multe genuri de muzică interesante provin din jocurile tale preferate.

Muzica jocurilor video a evoluat de la seturi de simple bipuri la coloane sonore orchestrale de scară largă. De fapt, a devenit atât de diversă, încât multor oameni le place să asculte astfel de muzică pentru a studia sau a întreprinde alt fel de activități în mod simultan.

Synthwave-ul, cunoscut și sub numele de retrowave sau outrun, este un tip de muzică electronică care sună ca și cum ar fi emisă direct din anii 1980. Aceasta ar fi perfectă pe fundalul unei secvențe în care un tip dur într-o jachetă de piele sare în mașina lui sport de un roșu aprins, iar un oraș plin de lumini de neon așteaptă să fie descoperit. Acest gen de muzică este de obicei instrumental și are teme retro din anii ’80, cum ar fi acțiunea siropoasă și elemente science fiction evidențiate în numele pieselor. Așteaptă-te să auzi o mulțime de sintetizatoare și basuri electronice puternice.

Ți se pare puțin cam prea “tradițional” jazz-ul tradițional? Atunci acid jazz-ul ar putea fi pentru tine. Acesta conține elemente de jazz obișnuit și le condimentează cu stropi de soul, funk și groove. Deoarece popularitatea muzicii electronice a crescut, acid jazz-ul nu este la fel de cunoscut în zilele noastre. Unul dintre elementele definitorii ale jazz-ului, în general, este improvizația, invenția spontană a liniilor solo melodice sau a părților de acompaniament într-un spectacol de muzică. Cele mai bune jocuri în care poți asculta acid jazz ar fi cele care nu îți permit cu adevărat să improvizezi ca jucător, ci mai degrabă să te concentrezi pe o strategie specifică, ceea ce implică vizionarea jocului adversarilor tăi, astfel încât să poți profita de greșelile lor.

J-pop este muzica pop japoneză; nimic mai simplu decât o denumire ca aceasta. Cu ajutorul internetului a crescut și interesul celor din Occident pentru cultura japoneză prin artă, în special, cum ar fi anime; prin urmare și mai mulți oameni au început să acorde atenție muzicii japoneze. Ritmul acestui gen de muzică este alert, nu îi lipsesc elementele rock și nici versurile în limba engleză. Dacă ai experimentat măcar câteva jocuri create în Japonia, cu siguranță ai întâlnit o coloană sonoră care conține cel puțin o parte din J-pop. Seria Dance Dance Revolution conține o mulțime de melodii aparținând acestui gen. De asemenea, vei auzi melodii inspirate de J-pop în The World Ends With You și seria Bayonetta.

Cine știe să aprecieze adevărata valoare, nu pierde din vedere ceea ce e văzut drept primitiv. Chiptune, sau muzica pe 8 biți, este un gen compus din impulsuri scurte computerizate. Coloanele sonore de pe console retro precum NES și Game Boy bază au apărut ca o soluție găsită pentru a combate limitările hardware. Astăzi, mulți compozitori creează muzică chiptune inspirată de aceste jocuri clasice, dar fără restricții. Multe melodii care au devenit legendare au început în formă chiptune. Temele principale de la Zelda și Mario, diverse etape de la Mega Man și tema de luptă Pokémon au început toate într-un mod modest, pe 8 biți. Multe jocuri independente recente, precum Shovel Knight și VVVVVV, dispun de muzică chiptune modernă.

Djent este un subgrup clasificat în sens larg ca metal progresiv/greu. Este remarcabil pentru sunetele de chitară distorsionate și suprimate. Adesea instrumentală (dar nu întotdeauna), muzica djent este caracterizată de riff-uri complexe și solo-uri care par interminabile. Sunetul unic este creat de trupe care preferă să cânte la chitare cu șapte sau opt corzi. Coloana sonoră creată pentru Doom (2016) este un exemplu recent de muzică pentru jocuri video djent. Intensitatea acestui gen de muzică îl clasifică drept excelent de ascultat atunci când te antrenezi.

Cei mai mulți oameni sunt familiarizați cu dubstep-ul, genul extrem de popular al muzicii electronice, caracterizat de basul greu. Chillstep-ul setează tonul puțin mai jos, printr-un bas mai scăzut, bătăi lente și un ton general liniștitor. În timp ce dubstep-ul poate deveni în mod rapid prea strident, chillstep-ul poate fi un zgomot excelent de fundal.

Din această listă face parte și cântul gregorian. S-ar putea să nu-ți vină să crezi că un astfel de gen arhaic de muzică ar atrage fanii jocurilor video. Cântarea gregoriană, o formă de cântec simplu, este un tip de cântec monofonic care provine din Evul Mediu. În forma sa tradițională, acest gen de muzică este cântat în ritm liber. Jocurile video l-au folosit cu un efect deosebit. Chiar și pentru oamenii care nu sunt deloc familiarizați cu el, există șanse mari să ajungă să îl îndrăgească.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here