luni, iulie 22, 2024
AcasăTIMP LIBERImax a lansat sala cu numărul 1.000 din lume. 5 lucruri mai...

Imax a lansat sala cu numărul 1.000 din lume. 5 lucruri mai puţin cunoscute despre aceste cinematografe

Începutul lunii octombrie 2015 a marcat un moment aniversar important pentru lumea inovaţiilor tehnologice din cinematografie: lansarea celei de-a 1000-a săli IMAX din lume în Wanda Cinemas din Taiyuan, China.

iMax

Primul ecran IMAX şi-a făcut debutul la Osaka World Fair din Japonia, în anul 1970. Astăzi, 45 de ani mai târziu, IMAX este prezent în mai mult de 65 de ţări, cu noi teritorii adăugându-se în fiecare an. Mai mult, în fiecare minut din fiecare zi, un spectacol IMAX rulează undeva în lume. Pe măsură ce evoluează, echipa IMAX caută să inoveze, prin creativitate transpusă în conţinut, tehnologie şi marketing.

5 lucruri pe care nu le ştiaţi despre IMAX

1. Primul cinematograf IMAX de sine stătător a fost Cinesphere, lansat în Toronto, Canada, în 1971.

2. În 1996, IMAX Corporation a câştigat Premiul Academiei Americane de Film pentru Merite Ştiinţifice şi Tehnice.

3. Prima sală IMAX din Europa de Est a fost Sadbya IMAX din Cinema City din Varşovia, Polonia, deschisă în 2000. Tot Cinema City – cel mai mare operator de cinematografe din România, parte din Cineworld Group, al doilea mare lanţ de cinematografe din Europa – a adus această tehnologie de top şi în România, în 2009, prin deschiderea megaplexului dotat cu sala T IMAX din AFI Palace Cotroceni, Bucureşti.

4. În 2008 a fost instalat primul proiector digital, în AMC Columbia 14 din Columbia, SUA.

5. Tot în 2008, filmul „Cavalerul negru”, regizat de Christopher Nolan, a fost prima producţie de la Hollywood pentru care au fost folosit camere IMAX în timpul filmărilor.

Liviu Andrei
Liviu Andreihttps://www.traiestemuzica.ro
Lucrează în vânzări de mai bine de 10 ani și este pasionat de IT. El a încercat să îmbine utilul cu plăcutul și în anul 2013 a inființat, alături de Iulian Ioncea, site-ul trăieștemuzica.ro. Printre proiectele lui se mai regăsește și site-ul newspack.ro. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.