Lungmetrajul „Ilegitim“, premiat la Berlinale 2016

Prezent în secțiunea Forum a celei de-a 66 ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, lungmetrajul „Ilegitim“, în regia lui Adrian Sitaru, a câștigat Premiul C.I.C.A.E – „Confédération Internationale des Cinémas d’Art et d’Essai“ (Confederația Internațională a Cinematografelor de Artă).

Anamaria Antoci Berlin, credit foto Florin Ghioca

Trofeul, care reprezintă o importantă „carte de vizită“ a peliculei pentru distribuitorii din întreaga lume, a fost ridicat de producătoarea Anamaria Antoci.

Juriul, format din Michal Matuszewski, Aistė Račaitytė şi Lysann Windisch, a avut de ales dintr-o listă de 44 de producții participante, din care 34 au fost proiectate în premieră mondială.

Singurul lungmetraj românesc prezent în selecția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, „Ilegitim“, a fost primit cu aplauze furtunoase din partea publicului dar și cu cronici laudative din partea jurnaliștilor internaționali.

„Ilegitim“, unul dintre cele mai provocatoare filme românești din ultimii ani, spune povestea a doi frați (Alina Grigore și Robi Urs) și iubirea lor ilegitimă. Un tată medic (Adrian Titieni) și mai multe denunțuri. O familie în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort.

Din distribuție fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore dar și actori neprofesioniști din cadrul școlii de actorie InLight – Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu.

Scenariul a fost scris de Adrian Sitaru și Alina Grigore, imaginea poartă semnătura lui Adrian Silișteanu și Alexandru Lorian Timoșca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu și Theo Lichtenberger în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu, producător Anamaria Antoci.

„Ilegitim“ este o producție Domestic Film, în coproducție cu Film Produkcja Polonia și Damned Films Franța, cu sprijinul Altex și HBO România. În România, „Ilegitim“, în regia lui Adrian Sitaru, va avea premiera pe 18 martie 2016.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here