Narcisa Suciu, invitată specială la Chitila Film Fest

Narcisa Suciu este invitată specială la Chitila Film Fest, fiind numită de altfel de către organizatori şi Ambasadoare a festivalului ajuns în acest an la a cincea ediţie. Chitila Film Fest (CFF) se va desfăşura în perioada 14 – 16 august 2015 , festivalul de film având loc în aer liber, fiind organizat pe malul lacului Chitila.

Chitila FIlm Fest

Chitila Film Fest este un eveniment aflat la cea de-a cincea ediție, anul acesta fiind organizat sub egida Fundației “Pro Chitila” și în memoria marelui actor Eusebiu Ștefănescu, prezent la prima ediție a festivalului. Actorul Eusebiu Ștefănescu a decedat în luna martie a acestui an.

Narcisa Suciu va urca pe scena Chitila Film Fest în ultima seară a festivalului, în seara Galei de premiere, şi vine special din Finlanda pentru acest eveniment, unde va susţine un recital pentru public, invitaţi şi câstigatorii festivalului.

Chitila Film Fest propune o alternativă la cinematograful clasic, accesibilă tuturor iubitorilor de filme datorită accesului gratuit. Prezența masivă a publicului la edițiile precedente (peste 20.000 de persoane în doar 3 zile de festival) și ecourile pozitive din presă, confirmă locul bine fixat al festivalului în peisajul festivalurilor de film autohtone, cât și identitatea sa aparte.

Noutatea celei de-a cincea ediții constă în faptul că, începând din acest an, în competiție se pot înscrie scurtmetraje ale românilor din afara granițelor țării. Vizionarea tuturor proiecțiilor intrate în competiție este liberă, pentru a oferi posibilitatea tuturor iubitorilor de film să se conecteze la ultimele noutăți în domeniu.

Programul Chitila Film Fest cuprinde două secțiuni competiționale, precum și programele competitive. În competiție vor intra un număr de 10 scurtmetraje, documentare/reportaje și 10 scurmetraje de ficțiune. Pentru participarea filmelor în cadrul festivalului, nu se vor percepe taxe de înscriere, iar premiile vor fi acordate în urma hotărârii unui juriu abilitat format din personalități de marcă ale domeniului cinematografic.

Festivalul încurajează curentele cinematografice nou apărute, dând credit noii generaţii de cineaşti români.
Chitila Film Fest este gândit pentru a sprijini proiectele de scurtmetraj în dezvoltare și a încuraja producția de noi scurtmetraje românești.

În cei 5 ani de existenţă, CFF a devenit un brand recunoscut pentru calitatea programelor prezentate, organizarea excelentă și atmosfera unică: apusul pe malul lacului Chitila; publicul aşezat pe malul din dreptul celor trei stejari seculari, simbol al rezistenţei din timpul celui de-al doilea război mondial, (marcaţi pe hărţile militare ca ajutor pentru aterizarea avioanelor).

“Anul acesta le pregătim chitilenilor o lună întreagă dedicată culturii. Luna august va fi marcată de “Zilele Orașului Chitila”, “Chitila Film Fest”, lansări de carte, o tabără de pictură, precum și alte manifestări artistice. Cu siguranţă, Chitila Film Fest este evenimentul principal şi va atrage nu doar cetăţenii orasului Chitila, ci şi locuitorii oraselor si localităţilor vecine. Mă bucur enorm ca Orasul Chitila este orasul acestui eveniment!“, spune Emilian Oprea, primarul orasului Chitila.

“Anul acesta Chitila Film Fest ajunge la cea de-a cincea ediţie. Mă bucur că acest festival a crescut atât de repede şi s-a făcut cunoscut într-un timp atât de scurt. Este un proiect de suflet şi ne dorim să ajungă cât mai departe. Am avut în juriu numai personalităţi şi actori de renume, iar în competiţia Chitila Film Fest se înscriu din ce în ce mai multe filme şi regizori talentati”, a declarat Marius China, manager Sprint Music şi organizator Chitila Film Fest.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here