„Nunta perfectă“ se joacă din nou pe 16 și 18 iunie, la Teatrul Elisabeta

Spectatorii “Nunţii perfecte” vor avea o surpriză când le vor vedea pe Adela Popescu, Adina Galupa, Jojo Cătălina Grama, Laura Cosoi şi Dan Rădulescu în comedia “Nunta perfectă” de Alan Ball, pe 16 şi 18 iunie la Teatrul Elisabeta. Iar aceasta nu doar datorită ipostazelor noi în care pot fi văzute actriţele, ci şi datorită costumelor, realizate de Almaz, care reprezintă un spectacol în sine.

Nunta PerfectaTracy, mireasa din “Nunta perfectă”, este un personaj care nu apare în spectacol. Însă prezenţa ei se face puternic simţită prin costumele pe care le poartă personajele. Cele 5 domnişoare de onoare şi fantele Tommy, interpretat de Dan Rădulescu poartă costume care exprimă părerea lui Tracy despre ei. Şi ce pedeapsă mai grea poate exista pentru rebela Ada, sora miresei, (Adina Galupa) decât să fie toată îmbrăcată în volane şi culori pastelate, iar seducătorul Tommy să apară la nuntă într-o ţinută care aminteşte de Mozart?

“Când am primit misiunea de a realiza costumele pentru Nunta perfectă am spus da instant”, spune Andra Olaru, creative director şi cea care a lansat Almaz, în 2015. “Ideea personajelor atipice ne-a provocat iar designul costumelor a fost ceva oarecum firesc, fiindcă am intrat în poveste. Partea mai ciudată a fost manopera – foarte mult timp dedicat complexităţii detaliilor. Pentru noi, ca designeri, a fost un execrciu foarte bun”, mai spune directorul de creaţie Almaz, care mărturiseşte că, deşi aceasta a fost prima dată când au realizat costume pentru un spectacol, cu siguranţă că nu va fi şi ultima.

Nunta Perfecta

“Fiecare costum din piesă are istoria lui. Inspiraţia ţinutelor a pornit tocmai de la povestea fiecărui personaj, am abordat Lolite diferite, adaptate ironiei lui Tracy, păstrând în acelaşi timp amprenta Almaz, reuşind din personalităţi distincte să pară chiar o colecţie unitară”, explică designerul Almaz, Stefana Maior.

Costumele din “Nunta perfectă” integrează elemente din vestimentaţia de epocă cu o notă jucăuşă, modernă. O explozie de culori, materiale de texturi diferite combinate într-un stil original, surprinzător. “Noi ne inspirăm din diferite culturi, îmbinând totodată detalii contemporane prin mixul atipic de materiale, asmiterii subtile, detalii minuţioase, masculinitate vs feminitate , contrastul fiind un atribut al brandui Almaz. Am adoptat aceeaşi strategie şi pentru Nunta Perfectă”, spun reprezentanţele Almaz.

Un Mozart, o păpuşă de porţelan, o rebelă pedepsită să poarte un curcubeu de culori, o lesbiană transformată-n divă sexy şi o libertină încorsetă în costum de epocă – aceasta este răzbunarea lui Tracy, mireasa din “Nunta perfectă”, exprimată prin costumele personajelor din spectacol.

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here