Prima TV va difuza filmul „Singurătatea florilor“ în memoria lui Radu Beligan

Vineri, 22 iulie 2016, de la ora 20.30, Prima TV va difuza filmul „Singurătatea florilor“, în memoria lui Radu Beligan, marele actor care a încetat din viață miercuri, 20 iulie, la Spitalul Elias din Bucureşti, la vârsta de 97 de ani.

radu_beligan__singuratatea_florilor

Radu Beligan a fost unul dintre cei mai mari actori români care a avut o activitate bogată în teatru, film, televiziune și radio și cel care are titlul de cel mai longeviv actor în activitate, fiind inclus in Cartea Recordurilor în 2013.

În peste 70 de ani de activitate a interpretat roluri celebre ale dramaturgiei românești și nu numai, de la Ion Luca Caragiale şi Barbu Ștefănescu Delavrancea, până la Albert Camus, Patrick Suskind şi William Shakespeare.

Printre rolurile carierei sale s-a numărat și cel din filmul „Singurătatea florilor“, unde interpretează rolul unui doctor foarte apreciat pe plan profesional, singuratic, orgolios dar care a ratat totul pe plan personal.

Sub regia lui Mihai Constantinescu, „Singurătatea florilor“ este o dramă cu câteva partituri actoricești interesante, jucate atât de Radu Beligan, cât și de Colea Răutu, Toma Caragiu și George Constantin.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here