Şase filme cu și despre India la HipTrip Film Festival

HipTrip Film Festival, singurul festival de film de călătorie din România, aduce la București șase filme cu și despre India, una dintre țările pentru care românii prezintă un interes tot mai crescut în ultimii ani, propunând și un concept inedit de prezentare a unei destinații de călătorie prin lansarea secțiunii „Focus”.

Hip Trip 2015“Un survol asupra unei țări, atât cinematografic, cât și cultural, în general”, după cu afirmă și criticul de film Florin Barbu, selecționerul festivalului. “Astfel am adus India la întâlnirea noastră, așa cum este ea văzută de doi regizori nativi (Praveen Morchhale – ”Barefoot to Goa” și Imtiaz Ali – ”Highway”), alături de alte patru filme, care mizează pe, să zicem, distanța privirii, întrucât sunt realizate de regizori din afara acestui mini-continent”, adaugă Florin Barbu.

Secțiunea „Focus: India” aduce la București două documentare în avanpremieră: “Hit the Road: India” (un documentar realizat pe parcursul raliului Mumbai Xpress, de către doi fraţi, Gor şi Mushegh Baghdasaryan) și “Go Ganges!” (regie: J.J. Kelley, Josh Thomas, un film ce prezintă aventura celor doi, de-a lungl celui mai populat, poluat şi totodată adorat fluviu – Gange).

Pentru că o secțiune dedicată Indiei nu ar fi completă fără producții indiene, HipTip vă propune “Highway” (unde regizorul Imtiaz Ali spune povestea a doi tineri aduşi împreună de circumstanţe neobişnuite şi de o lungă călătorie prin partea de nord a Indiei) și “Barefoot to Goa” (r: Praveen Morchhale, povestea fraților Diya și Prakhar, ce pleacă din Mumbai către îndepărtata Goa, în căutarea bunicii lor).

Două filme de ficțiune completează secțiunea: o producție Spania-România – “Noaptea vine în India / Anochece en la India”, în distribuția căreia o regăsim pe actrița româncă Clara Vodă, și “The Second Best Exotic Marigold Hotel”, cea de-a doua parte a filmului “Best Exotic Marigold Hotel”, în a cărui distribuție regăsim nume precum Judi Dench, Maggie Smith, Bill Nighy şi Dev Patel, cărora li se alătură Richard Gere.

Invitați speciali la București

Secțiunea „Focus: India” îi are ca invitați speciali pe frații Gor şi Mushegh Baghdasaryan, regizorii filmului “Hit the Road: India”, precum și pe unul dintre protagoniștii peliculei, Richard Gazarian. Cei trei s-au înscris la raliul ricşelor – Mumbai Xpress -, care durează 12 zile şi se desfăşoară pe o distanţă de 2.000 kilometri, şi au surprins reacţiile participanţilor care se strâng anual din toată lumea, pentru a se întrece într-o competiţie plină de peripeţii.

Cei trei vor răspunde întrebărilor publicului într-o sesiune Q&A la finalul proiecției și vor participa și la workshop-ul „Next Destination: India” unde cei prezenți vor putea afla mai multe informații despre atracțiile Indiei pe care nu le regăsești în ghidurile turistice.

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here