Sfaturi utile atunci când mergeți la un festival de muzică cu mașina

Vara este din ce în ce mai aproape și știți ce înseamnă asta: distracție maximă la festival! 

Dacă deja vă faceți planul de călătărie pentru a trăi 100% o atmosferă incendiară, cu muzică minunată alături de prieteni fabuloși, atunci trebuie să țineți cont de următoarele sfaturi dacă veți călători cu mașina până în locul magic unde se va desfășura festivalul.

Faceți o revizie tehnică a mașinii

Primul lucru de făcut înainte de a ieși pe drum către un festival este să verificați dacă mașina dumneavoastră este pregătită pentru călătorie. 

Asigurați-vă că verificați:

  • presiunea în pneuri
  • verificați toate fluidele și lubrifianții (aceasta include uleiul de motor, lichidul de frână, lichidul de răcire, lichidul de spălare geamuri și fluidul de servodirecție)
  • verificați starea plăcuțelor de frână. 

Puteți găsi cu ușurință piese de schimb pentru mașina dumneavoastră pe www.topautopiese.ro

Creați spațiu în mașină

De multe ori nu vă dați seama cât de multe lucruri trebuie să luați la un festival până nu începeți să vă încărcați mașina cu bagaje, în timp ce încercați să vă încadrați prietenii în siguranță în interiorul acesteia. Așadar, cel de-al doilea pas pentru o călătorie sigură și plăcută către un festival de muzică este de a vă pregăti interiorul mașinii. 

Asigurați-vă că eliminați orice elemente inutile din interiorul mașinii: 

  • geanta de sală de gimnastică 
  • sticle goale de apă sau alte obiecte nefolositoare

Nu suprasolicitați mașina cu oameni sau bagaje!

Dacă intenționați să mergeți cu mai mulți prieteni la un festival de muzică, luați în considerare cât de multe bagaje va dori să aducă fiecare persoană. 

Dacă aveți o mașină cu 5 locuri, luați 4 persoane în mașină și dacă aveți o mașină cu 4 locuri, luați 3 persoane în mașină. În acest fel, lăsați suficient spațiu pentru a avea cea mai confortabilă și sigură călătorie. Asigurați-vă că toată lumea are suficient spațiu pentru picioare și că nu stă înghesuită în spate.

Important – fiți siguri că puteți vedea în oglinda retrovizoare! Nu va fi o călătorie sigură dacă nu puteți vedea prin fereastra din spate.

Verificați traseul către festival

Chiar dacă aveți o navigație prin satelit, este încă util să imprimați sau să scrieți exact traseul pe care urmează să îl parcurgeți. Pasagerul din față-dreapta ar trebui să păstreze la îndemână o hartă, în cazul în care există o problemă cu navigația GPS. 

Un alt mod de a vă pregăti pentru un festival de muzică este de a avea pregătită o altă rută de rezervă în caz de accidente sau închideri rutiere. În acest fel nu veți fi în stare de panică pe autostradă dacă nu sunteți sigur unde să mergeți!

Din fericire, majoritatea festivalurilor vor fi semnalizate pe autostradă în timp ce vă deplasați mai aproape de locație, cu semne galbene mari și cu litere negre. Acestea sunt greu de ratat, dar este totuși important să fiți precaut și să verificați  înainte de a porni la drum traseul ales și prognoza meteo.

Ultimul și cel mai important sfat pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru călătoria rutieră este acesta: asigurați-vă că pasagerii dumneavoastră înțeleg importanța siguranței auto.

În calitate de șofer nu sunteți responsabil pentru a face altceva decât să stați cu ochii la drum și cu mâinile pe volan. 

Important – când festivalul s-a încheiat, asigurați-vă că v-ați odihnit suficient timp pentru a vă recupera din consumul de alcool, înainte de a decide să conduceți spre casă. Doar pentru că nu ați băut băutură în ziua în care trebuie să conduceți nu înseamnă că nu sunteți încă sub influența acestuia.

Bucurați-vă de vară și de muzica și experiența de festival și țineți cont de aceste sfaturi utile!

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here