„The masterpiece experience“, primul mix de orchestră tradiţională şi virtuală, format din 320 de instrumentişti

„The Masterpiece Experience: Interstellar & Dark Knight“, cel mai inovativ şi mai tehnologic avansat concert de muzică de film din România, dar şi unul dintre puţinele spectacole din lume care foloseşte la scară largă suport tehnic şi informatic pentru a potenţa efectul artistic, va oferi publicului prezent pe 27 aprilie, de la ora 20.00, la Sala Palatului, primul mix de orchestră tradiţionala şi virtuală, format din 320 de instrumentişti.

the masterpiece experience mix

„Aducem orchestra simfonică în secolul 21 prin combinaţia dintre acustic şi electronic“, a spus creatorul şi producătorul show-ului, Ciprian Costin.

„Pentru prima dată la Sala Palatului, sonoritatea a peste 320 de instrumentişti va fi auzită într-un concert. 45 de instrumente vor fi fizic prezente pe scenă, iar restul de 275 de instrumente vor fi generate în timp real, folosind echipamente hardware cu performanţă de peste 330 de Gigaflops, 96 GB RAM şi reverberaţia filarmonicii din Viena“, a explicat Ciprian Costin una dintre noutăţile absolute aduse de „The Masterpiece Experience“ la Bucureşti.

Arta progresează prin intermediul tehnologiei, este convingerea lui Ciprian Costin, compozitor, pianist, informatician şi producătorul unuia dintre cele mai emoţionante şi revoluţionare show-uri epice ale momentului.

Aflat la cea de-a treia ediţie, „The Masterpiece Experience“ 2016 prezintă o poveste science-fiction cu narator, inspirată din „Odiseea“ lui Homer. Piesele muzicale din concert, muzica de trailere scrisă de Thomas Bergersen şi muzica de film compusă de Hans Zimmer, fac parte dintr-o poveste de dragoste, de război, ce reuneşte mai multe culturi şi prezintă societatea umană dintr-o perspectivă unică.

Recrearea în concert a pieselor muzicale este realizată în colaborare cu celebrul compozitor câştigător al Premiului Oscar, Hans Zimmer, pentru „The Dark Knight“, şi Thomas Bergersen, de la celebra casă de producţie muzicală „Two Steps from Hell“, care are peste un milliard de vizualizări pe canalul de YouTube.

18.993.404 de minute de muzică, atât reprezintă, în cifre, vizualizările pe care le-a avut până acum „The Masterpiece Experience“ pe canalul de YouTube, adică echivalentul unei persoane care timp de 36 de ani ascultă continuu muzică.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here