VIDEO „Everest“, filmul despre sacrificiul suprem făcut pentru a escalada cel mai înalt vârf de multe din lume

Cea de-a 72-a ediţie a festivalului de la Veneţia a fost deschisă de filmul „Everest“, care a debutat pe 18 septembrie şi în cinematografele din România şi poate fi văzut şi în formatul IMAX 3D.

filmul everest movie

Filmul este regizat de Baltasar Kormakur şi inspirat de un caz real petrecut în luna mai a anului 1996, atunci când Rob Hall, alpinist neo-zeelandez, vrea să dea lovitura cu noua sa companie, Adventure Consultants, şi să urce la 8848 de metri. Kormakur l-a ales pe Jason Clarke să joace rolul lui Rob, iar din distribuţie mai fac parte Josh Brolin, John Hawkes, Jake Gyllenhaal, Emily Watson, Keira Knightley, Robin Wright şi Sam Worthington.

În film, ca şi în realitate, Rob Hall a plecat să cucerească Everestul alături de opt clienţi care au trecut prin încercări grele pentru a ajunge pe cel mai înalt vârf din lume. Din păcate pentru alpinişti, ei au fost surprinşi pe munte de unul dintre cele mai cumplite viscole, însă dorinţa lor arzătoare de a intra în istorie i-a făcut să-şi depăşească limitele, ducând o luptă contracronometru pentru supravieţuire. Epuizarea fizică şi psihică îi face pe unii alpinişti să nu reuşească să se mai întoarcă la bază, lăsând în urmă doar amintiri.

Imaginile spectaculoase completează perfect scenariul scris de William Nicholson şi Simon Beaufoy şi ne arată personajele din film în timp ce înfruntă obstacole la limita imposibilului.

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here