VIDEO Filmul „Animale fantastice şi unde le poţi găsi“ a adus magia în box office-ul românesc

Unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, producţia Warner Bros. Pictures „Animale fantastice şi unde le poţi găsi“ a vrăjit box office-ul românesc, unde a generat încasări în valoare de 1.467.132 de lei în weekendul de lansare şi a fost vizionat de un număr de 66.287 de spectatori, devenind astfel cea mai de succes premieră a unui film marca J.K. Rowling, autoarea seriei de „Harry Potter“. Premiera a fost urmărită pe un număr de 107 ecrane.

fantastic-beasts4

O lansare cinematografică demnă de încasări pe măsură, lansarea filmului „Animale fantastice şi unde le poţi găsi“ a reprezentat un real eveniment pentru publicul din România. Fie că este vorba despre fani ai seriei „Harry Potter“ sau nou-veniţi în lumea vrăjitoriei propuse de J.K. Rowling, spectatorii au fost încântaţi de transpunerea în acest univers.

Având acțiunea plasată în anul 1926, povestea filmului îl are în centru pe magizoologul autoproclamat Newt Salamandă, înainte ca acesta să fi scris manualul care avea să ajungă într-o bună zi lectură obligatorie la Școala Hogwarts.

Ajungând la sfârșitul călătoriei sale care l-a purtat în tărâmuri îndepărtate în căutarea unor creaturi fantastice, Newt sosește la New York unde pierderea prețioaselor sale animale îl aruncă într-un val imprevizibil de întâmplări, care amenință să dea în vileag comunitatea vrăjitorilor, inteligent camuflată printre Nu-Magi.

În spatele camerelor de filmat s-a reunit o serie de „absolvenți” ai francizei „Harry Potter“, inclusiv scenograful Stuart Craig. Pe parcursul celor opt filme din franciză, Craig a reușit să dea viață viziunii lui Rowling referitoare la lumea vrăjitorilor, cel mai notabil element fiind probabil Castelul Hogwarts, a cărui siluetă a devenit la fel de ușor de recunoscut precum cele ale personajelor care locuiau acolo.

Pentru acest film, Craig a creat o altă instituție din lumea vrăjitorilor – cartierul general al MACUSA (Congresul Vrăjitorilor din Statele Unite ale Americii). Cu toate acestea, majoritatea conceptelor sale și-au avut rădăcina în mediul Nu-Magilor din New York-ul anului 1926, care a fost efectiv construit de la zero la studiourile Leavesden ale Warner Bros. din Anglia. Unele scene au fost de asemenea filmate în locaţii din Liverpool.

O producţie Warner Bros. Pictures, aventura magică „Animale fantastice şi unde le poţi găsi“ a avut premiera pe marile ecrane din 18 noiembrie, în format 3D şi IMAX 3D.

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here