VIDEO Filmul „Frumoasa şi bestia“, încasări record în weekendul de lansare

„Frumoasa şi bestia“, noua adaptare impresionantă live-action a clasicului film de animaţie Disney, a înregistrat încasări record de aproape 520.000 de dolari americani în weekendul de lansare în România.

frumoasa si bestia incasari primul weekend

Conform HollywoodReporter.com, în opening weekend, filmul a avut şi în America de Nord încasări consistente, de 170 de milioane de dolari, în 4.210 cinematografe. În plus, noua producţie a adus magia Disney şi peste hotare, cu alte 180 de milioane de dolari obţinute, încasările pe plan global ajungând la 350 de milioane de dolari.

După cum scrie Variety.com, farmecul poveştii magice atât de iubite a marcat mai multe generaţii, iar eroina feministă a filmului reprezintă un personaj emblematic, cunoscut pentru inteligenţa şi determinarea sa. „Toate elementele s-au potrivit pentru a face din aceasta premieră un eveniment de neratat. Există o nostalgie puternică legată de filmul original. Părinţii au iubit acest film şi acum au vrut să le arate şi copiilor lor şi să împărtăşească acea experienţă”, spune Dave Hollis, coordonatorul distribuţiei de la Disney.

De altfel, filmul face parte din strategia coerentă a Disney, fiind cea mai recentă adaptare a unui basm. În ultimii ani, Disney a lansat mai multe astfel de poveşti reinterpretate, precum „Alice in Wonderland/Alice în Ţara Minunilor”, „Maleficent”, „Cinderella/Cenuşăreasa” sau „The Jungle Book/Cartea Junglei”.

Filmul „Frumoasa şi Bestia” a avut premiera pe 17 martie 2017, fiind disponibil în format 3D (subtitrat şi dublat), IMAX 3D (subtitrat) şi 4DX 3D (subtitrat şi dublat).

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here