sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăTIMP LIBERVIDEO Horror-ul „IT“ a pregătit un spectacol terifiant, din 8 septembrie, la...

VIDEO Horror-ul „IT“ a pregătit un spectacol terifiant, din 8 septembrie, la cinema

Produs de New Line Cinema şi regizat de Andy Muschietti („Mama”), horror-ul „IT” este bazat pe celebrul roman omonim de Stephen King, care şi-a înfricoşat zeci de ani cititorii şi va putea fi vizionat în premieră pe marile ecrane din 8 septembrie.

Filmul urmărește povestea a șapte tineri marginalizați din orășelul Derry (Maine), care își spun „Clubul Rataţilor.” Dintr-un motiv sau altul, fiecare dintre aceștia a fost exclus din colectivitate, însă toţi sunt ţinta bătăușilor din şcoală… și au văzut cum propriile temeri se materializează în forma unui prădător antic care își schimbă forma şi pe care l-au numit „IT”.

Încă de la început, orașul Derry a fost locul de vânătoare al entității, ieșind la suprafață din canal la fiecare 27 de ani pentru a se hrăni cu fricile prăzii: copiii locali. Deveniţi prieteni în urma unei veri terifiante, dar și palpitante, „Ratații” formează o legătură strânsă pentru a reuși să își depășească frica și să oprească ciclul de crime care a început într-o zi ploioasă, cu un băieţel care urmărea o barcă de hârtie în timp ce cădea într-un canal direct în mâinile Clovnului Pennywise.

În „IT” joacă Bill Skarsgård în rolul lui Pennywise, personajul negativ din poveste. Tinerii actori din rolurile principale sunt: Jaeden Lieberher, Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Wyatt Oleff, Chosen Jacobs, Jack Dylan Grazer, Nicholas Hamilton și Jackson Robert Scott, aflat la debut.

Publicat în 1986, romanul „IT” al lui Stephen King a devenit rapid un clasic. Povestea continuă să fie una dintre cele mai importante lucrări ale acestui maestru al horror-ului literar şi să inspire numeroase filme şi seriale de televiziune şi în prezent.

Muschietti a regizat „IT” pornind de la un scenariu scris de Chase Palmer, Cary Fukunaga și Gary Dauberman, bazat pe romanul lui King. Roy Lee, Dan Lin, Seth Grahame-Smith, David Katzenberg și Barbara Muschietti semnează ca producători, iar Dave Neustadter, Walter Hamada, Richard Brener, Toby Emmerich, Marty P. Ewing, Doug Davison, Jon Silk și Niija Kuykendall sunt producătorii executivi.

Echipa de realizatori din culise îi include pe directorul de imagine Chung-Hoon Chung, scenograful Claude Paré, editorul Jason Ballatine și designerul de costume Janie Bryant. Muzica este compusă de Benjamin Wallfisch.

O producţie New Line Cinem şi Vertigo Entertainment/Lin Pictures/Katzsmith Production, filmul „IT” este distribuit la nivel internaţional de Warner Bros. Pictures şi ajunge în cinematografele din România începând cu 8 septembrie.

Iulian Ioncea
Iulian Ionceahttps://www.traiestemuzica.ro
Cu o experiență de aproape 10 ani în presă, Iulian Ioncea a debutat la ziarul Adevărul de Seară în anul 2009. După câteva luni, a făcut pasul către ziarul Adevărul, iar în anul 2012 s-a mutat la site-ul eva.ro. În 2013 a pus bazele site-ului trăieștemuzica.ro, iar peste doi ani ocupa și funcția de PR la Consiliul Concurenței. Din 2017 se ocupă și de comunicare online la Cat Music. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.