duminică, iulie 21, 2024
AcasăTIMP LIBERVIDEO Șapte actori magnifici într-un western justițiar: „The magnificent seven“ („Cei şapte...

VIDEO Șapte actori magnifici într-un western justițiar: „The magnificent seven“ („Cei şapte magnifici“)

„Cei șapte magnifici” are în distribuție șapte actori care au format o gașcă nu numai pe ecran, devenind prieteni și în viața reală: Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D’Onofrio, Byung-Hun Lee, Manuel Garcia-Rulfo și Martin Sensmeier.

cei-7-magnifici-actori

O reintepretare modernă a clasicului film din 1960, cu același nume, „Cei șapte magnifici” este regizat de Antoine Fuqua și produs de Roger Birnbaum și Todd Black, după un scenariu semnat de Nic Pizzolatto (cunoscut pentru serialul „Detectivii din California”) și Richard Wenk.

Filmul spune povestea unui grup de șapte vânători de recompense care își asumă misiunea de a elibera localitatea Rose Creek de sub teroarea unui industriaș și a găștii de bandiți pe care acesta o controlează.

În rolul lui Chisolm, Denzel Washington, deținător a două premii Oscar, e liderul grupului de rebeli magnifici. Chisolm reprezintă o mână a legii, un vânător de recompense din Wichita, Kansas, deci face tot posibilul să le arate oamenilor că el reprezintă autoritatea, spune actorul: „E un singuratic căruia nu îi e frică de nimic. E un om curajos și onorabil, dar cam mizantrop”.

Ca să redea cât mai bine un asemenea personaj, intervine regizorul Antoine Fuqua, echipa de producție s-a documentat temeinic, căutând să înțeleagă acest profil și să construiacă un personaj autentic.

„În acea localitate un om rău a ajuns să îi controleze, literalmente, pe oameni și asta îi afectează pe toți cei șapte pistolari, deși în feluri diferite. Toți vor să facă ceva”, mai spune Denzel Washington.

Chisolm ajunge aici să îndrepte lucrurile și întâmplarea face că are și o poliță de plătit pentru o tragedie care i-a afectat familia. Deși calcă pe urmele unor mari actori ca Takashi Shimura și Yul Brynner din filmele care au stat la baza acestei pelicule, Denzel Washington nu își face griji privind atingerea vreunui standard pentru că nu își propune să joace un rol legendar, ci doar să dea viață unui personaj autentic.

În rolul lui Faraday, un bărbat care își asumă riscuri, un fel de escroc, Chris Pratt spune că personajul lui e un parior, un fumător și un bețivan afemeiat, dar care, în cele mai rele situații, reușește să fie rațional și să aibă o bună viteză de reacție.

„Relația dintre Chisolm și Faraday, ca și dintre celelalte personaje, e de fapt motorul filmului. E vorba de niște oameni care, de-a lungul vieții, au fost asasini plătiți în diverse contexte. Faraday, de exemplu, a ucis mulți oameni, dar niciodată n-a avut remușcări. E rău în mod asumat. Iar faptul că își asumă misiunea să îi ajute pe oamenii din acest oraș arată că, de fapt, în adâncul lui e un om bun”, crede Pratt.

Nominalizat de patru ori la Oscar, actorul Ethan Hawke îi dă viață lui Goodnight Robicheaux, un pistolar singuratic, genul de spirit pierdut. „E genul de individ care n-a mai ajuns acasă după ce Războiul Civil s-a terminat, ci a colindat în lung și în lat, căutând astfel să își vindece o traumă”, explică actorul.

Producătorul Todd Black completează că Ethan Hawke a adus în scenă personajului său sindromul de stres post-traumatic, o chestiune extrem de actuală astăzi. Goodnight ajunge să intre în gașca magnificilor datorită respectului pe care i-l poartă lui Chisolm.

Veteranul Vincent D’Onofrio joacă rolul lui Jack Horne, un om sălbatic, un iubitor al naturii, care a supraviețuit în sălbăticie și care poate folosi cu ușurință orice tip de armă are la îndemână. „Să dau viață acestui personaj a presupus o muncă fizică intensă”, spune actorul, care a trebuit să se familiarizeze cu topoare, cuțite și tot felul de puști.

Pe platourile de filmare, Vincent D’Onofrio s-a remarcat ca un mentor al tinerilor actori, fiind o personalitate foarte puternică și dinamică, cu o carieră longevivă și foarte bogată.

„Faptul că el și Denzel Washington au lucrat împreună a fost ceva minunat, mai ales că sunt doi actori cu super personalități. Denzel e, de multe ori, liderul din umbră, în vreme ce Vincent e genul care își asumă deschis conducerea unei echipe”, spune regizorul Antoine Fuqua.

În rolul lui Billy Rocks, prietenul și confidentul lui Goodnight, îl descoperim pe starul sud-coreean Byung-Hun Lee, a cărui carieră regizorul Fuqua o admira de ceva vreme. Ideea de a-l include pe Byung-Hun Lee în distribuție a venit de la directorul de casting, care l-a chemat la o audiție în cadrul căreia i-a fermecat pe toți cei prezenți.

„Îmi aduc aminte de prezența lui tăcută, de trăsăturile frumoase ale feței lui și mai ales de talentul de a mânui cuțite“, spune producătorul Todd Black.

Actorul american de origine mexicană Manuel Garcia-Rulfo joacă rolul lui Vasquez, un proscris care se ascunde de vânătorii de recompense precum Chisolm. „Vasquez se ascunde de lege de câteva luni bune fiindcă a comis o crimă. Toată viața a fost un bandit, un criminal, un hoț, iar Chisolm, care știe totul despre el, face tot posibilul să îl recruteze în echipa celor șapte magnifici”, spune actorul.

Al șaptelea pistolar, Red Harvest, este interpretat de Martin Sensmeier, un actor de origine indiană, care a ținut foarte tare ca toate aspectele culturale să fie redate cu exactitate, autenticitate și respect, mai ales că Red Harvest nu e deloc un rol ușor, spune producătorul Todd Black.

Filmul „Cei șapte magnifici / The Magnificent Seven” este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 23 septembrie 2016, fiind disponibil în format 2D, IMAX 2D și 4DX 2D.

Iulian Ioncea
Iulian Ionceahttps://www.traiestemuzica.ro
Cu o experiență de aproape 10 ani în presă, Iulian Ioncea a debutat la ziarul Adevărul de Seară în anul 2009. După câteva luni, a făcut pasul către ziarul Adevărul, iar în anul 2012 s-a mutat la site-ul eva.ro. În 2013 a pus bazele site-ului trăieștemuzica.ro, iar peste doi ani ocupa și funcția de PR la Consiliul Concurenței. Din 2017 se ocupă și de comunicare online la Cat Music. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.