Anca Pop si Goran Bregovic au lansat videoclipul melodiei „Ederlezi“

“Ederlezi”, cântecul reprezentativ pentru comunitățile rrome din Balcani, are de astăzi o variantă dance, cântată de Anca Pop alături de Goran Bregovic.

Anca Pop - Ederlezi“Ederlezi” este numele dat de rromi unui Festival ce sărbătorește venirea Primăverii și care se organizează, în fiecare an, la începutul lunii mai. Piesa originală a fost compusă în 1988 de Goran Bregovic, atunci când acesta făcea parte din Bijelo Dugmne, cea mai populară trupă rock din Fosta Republică Iugoslavia. “Ederlezi” a devenit cunoscut în întreaga lume după ce a fost inclus de regizorul Emil Kusturita pe coloana sonoră a filmului “Vremea țiganilor”, în anul 1988.

Noua variantă “Ederlezi”, scrisă de Anca Pop, Cristian Tarcea („The Violin Song”), si Goran Bregovic, gandită special pentru cluburile din Ibiza, va face această piesă cunoscută pentru o nouă categorie de public. Clipul a fost filmat săptămâna trecută pe malul Dunării, în locurile natale ale artistei si la Port Cetate.

“Eu am un suflet de nomad și mă regăsesc în piesa Ederlezi. Am fost născută în România, am crescut în Canada, am locuit în Macao și Japonia. După ce l-am cunoscut pe Goran și am început să lucrăm împreună i-am spus că vreau să facem o variantă cool și fresh a piesei Ederlezi. Iar acesta este rezultatul! Clipul l-am filmat pe malul Dunarii, locul de unde părinții mei au imigrat spre Serbia cu barca înainte de 1989, pe când eu aveam doar trei ani. Îmi amintesc că am ajuns atunci într-o tabără de refugiați de lângă Belgrad și ascultam piesele trupei lui Goran Bregovic”, spune Anca Pop.

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here