Soul Project a lansat prima melodie cu rol de stimulare a creierului prin muzică, „5 elements“

Poate mulţi dintre noi simţeam nevoia să ascultăm muzică în timp ce învăţam sau lucram, dar nu găseam piesa potrivită. Am găsit soluţia perfectă! Soul Project lansează primul instrumental din România dedicat celor care au nevoie de stimularea creierului în a putea învăţa mai repede fără să folosească lecitina sau alte medicamente pentru memorie.

Melodia 5 Elements

“Dupa o perioadă de câţiva ani, în care m-am tot gândit cum să creez o piesă de acest gen, am reuşit într-un final”, a spus MC Dany, membru al proiectului.

Instrumentalul se numeşte “5 Elements” şi are în componenţă frecvenţe care practic nu le putem sesiza după ureche, dar cu un sistem de sunet sau o pereche de căşti mai performante ele ajung în creier.

Aceste frecvenţe stimulează creierul reptilian (sediul ritmurilor biologice şi a funcţiilor automate) cunoscut şi ca receptorul ritmului, creierul limbic (ce traduce limbajul muzicii în dispoziţii sufleteşti) şi neocortexul (care în cele două emisfere procesează muzica în mod distribuit).

Efectele sunt destul de rapide, dar contează şi volumul care trebuie să fie puţin mai ridicat în momentul ascultării.

“Nu sunt biolog sau fizician ci doar m-am ghidat după cercetările unor doctori şi profesori celebri care şi-au dedicat viaţa studiind muzica şi efectele ei asupra creierului, studii pe care le-am aprofundat. Se mai pot găsi pe internet piese care poartă denumirea de “Studying music”, dar de fapt sunt nişte piese care doar te calmeaza”, a adăugat artistul.

Acest instrumental durează două ore, are un ritm repetitiv care stimulează creierul şi nu îţi distrage atenţia de la învăţat sau de la meditaţie, ci te lasă să te concentrezi fără a-ţi folosi creierul pentru a procesa sunete sau ritmuri noi.

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here