Trupa Iris a lansat videoclipul melodiei „Manifest“

După o pauză de peste cinci ani, Iris revine cu “Manifest”, o piesă cu un puternic mesaj social. Single-ul este produs de EpiQ, iar videoclipul, regizat de Alex Ceauşu, redă în imagini problemele actuale, atât din ţară, cât şi de peste hotare.

Iris Manifest“Melodia pe care o lansăm astăzi este Manifestul fiecăruia dintre noi. Tocmai de aceea, ne dorim mult ca mesajul ei să motiveze cât mai multe suflete, pentru că, aşa cum şi noi ne-am regăsit în povestea acestei piese, cu siguranţă aşa se vor regăsi milioane de români care sunt “în linia întâi” şi care, în ciuda tuturor greutăţilor de tot felul, reuşesc încă să vadă frumuseţea vieţii în lucrurile mărunte, de zi cu zi. ‘Manifest’ înseamnă un melanj copleşitor de clasic şi nou, un sound inedit pentru Iris şi o producţie îndrăzneaţă ce nu poartă ‘eticheta’ copleşitoare a unui gen anume. ‘Manifest’ este un cântec actual, cu versuri autentice, încărcate de înţelesuri şi emoţii. Când cei de la EPIQ Records (Alex Pelin şi Adi Colceru) ni l-au arătat prima dată, am fost mişcaţi şi ne-am identificat imediat cu mesajul său. Videoclipul este, de asemenea, o operă de artă a lui Alex Ceauşu, un mini film în adevăratul sens al cuvântului, cu o imagine extraordinară şi personaje perfect conturate, care exprimă atât de multe emoţii, într-un timp atât de scurt, iar cei care aduc ‘Manifest-UL’ în atenţia publicului sunt cei de la CAT MUSIC, casa noastră de discuri. ‘Manifest’ ne-a făcut să privim cu respect la toate realizările trecutului, dar ne-a şi dat, la timpul potrivit, impulsul de a paşi cu încredere către viitor, eliberaţi de prejudecăţi sau temeri”, declară Cristi Minculescu.

Istoria discografică a trupei Iris începe în 1984, odată cu lansarea primului album, Iris I. Următorul album, Iris II, este cunoscut în primul rând pentru “Strada ta”, una dintre cele mai de succes piese ale trupei. A urmat apoi o lungă istorie muzicală, cu peste 16 de albume şi o mulţime de piese lansate. De-a lungul timpului, Iris a colaborat cu artişti precum Puya, Uriah Heep şi Felicia Filip.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here