Trupa Zdob și Zdub a lansat videoclipul melodiei „Sunt hoinar, sunt lăutar“

Trupa Zdob și Zdub a intrat în noul an cu un cadou pentru publicul său: un clip la piesa “Sunt hoinar, sunt lăutar”. Acest single face parte din albumul-compilație “20 de veri”, ce urmează a fi lansat în România pe data de 17 ianurie 2016.

Zdob si Zdub

Piesa a fost inspirată de filmul cult “Lăutarii” (1971), al regizorului moldovean Emil Loteanu.

Ideea clipului îi aparține regizorului Igor Cobileanski. E un “road-movie” în care Zdubii apar în ipostaza lor firească – în rolul unor lăutari rock. Ca și “muzicanții din Bremen”, încărcați cu valize și instrumente, Zdubii cutreieră pământul în lung și lat ca să aducă bucurie publicului. Drumurile și turneele – aceasta e viața artiștilor. În calea sa, protagoniștii clipului întâlnesc oameni care pornesc cu ei în călătorie. Într-un mod magic muzica Zdubilor transformă acești oameni în artiști, descoperindu-le talentele ascunse. Căci fiecare om are un dar ascuns și un rol special în spectacolul vieții.

Clipul a fost filmat în 3 zile în suburbia Chișinăului. În clip apare un microbus german vintage din anii ’70 “Barkas 1000”, al cărui motor a fost pornit special pentru videoclipul baietilor, iar scena panei microbusului a fost una reală.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here