Viţa de Vie a lansat o nouă melodie, „Pe plajă-n Vamă la 5“

Fiindcă în anul 2016 Viţa de Vie aniversează 20 de ani şi pentru că fanii lor sunt cei care i-au susţinut în tot acest timp, începând din luna februarie, în fiecare zi de 20 a lunii, trupa a promis că le va face cadou subscriberilor un material nou, de pe viitorul album care va fi lansat pe 29 octombrie, printr-un concert la Arenele Romane.

vita de vie pe plaja in vama la 5

„Pe plajă-n Vama la 5“, cel de-al treilea single de pe viitorul album Viţa de Vie, a fost lansat oficial după ce fanii trupei înscrişi la newsletter-ul vdv.umusic.ro au putut urmări în exclusivitate, timp de 24 de ore, videoclipul piesei.

„Totul a început acum patru ani, când am cântat pentru prima oară la Folk You, în Vamă. A fost unul dintre cele mai frumoase concerte acustice ale noastre. După concert, am rămas acolo până la sfârşitul serii, târziu spre dimineaţă. Liniştea se aşternuse peste Vamă, iar noi am pornit pe jos spre hotel. Pe plajă am auzit o chitară. Era un grup de copii care stăteau în cerc în jurul unui foc şi cântau lângă mare. Ne-am oprit şi ne-am aşezat lângă ei, am început să cântăm împreună. Am făcut apoi două tabere, fiecare cânta un cântec şi pasa chitara mai departe. Afară era lumină deja, dar nimeni nu se lăsa dus acasă. A fost unul din acele momente când senzaţia de timp dispare şi este înlocuită cu o densă şi continuă stare de bine, de infinit. S-au vindecat multe răni în seara aia, cu o singură chitară. Asta s-a întâmplat pe plajă-n Vamă la 5“, a spus Adrian Despot.

Videoclipul piesei, produs de Ekous Film, a fost regizat de Adrian Horobet, care a lucrat alături de Andrei Băltăreţu (DoP) şi Gabriel Petrescu (Edit).

„După ce am postat single-ul pe vdv.umusic.ro, am primit, printre raspunsuri, o poză din seara cu pricina. Nu ştiam că existau poze. Am reuşit apoi să strângem câteva, chiar şi o filmare făcută în zorii zilei. Încet, încet, ideea de a ne strânge din nou împreună se contura. Am mers mai departe pe firul poveştii şi am început să găsim oamenii de atunci. Unii erau plecaţi din ţară, alţii împrăştiaţi prin toate colţurile ţării, însă au venit! Ne-am strâns în Bucureşti să ne cunoaştem cum se cade şi să avem o amintire de zi. Revederea a fost emoţionantă. Pe măsură ce se strângea gaşca, deveneam din ce în ce mai veseli şi cu dor de ducă. Povestea clipului este una simplă, este trecerea de la o stare neutră, la zâmbet, apoi la euforie. O schimbare de stare care se regăseşte în versurile piesei, stare de bine rămasă întipărită în urma experienţei noastre comune din Vamă, de acum patru ani“, a încheiat Adrian Despot.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here